• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2024

09:22

Opozicija misli da su Vučić i Srbija ista stvar! Vesić: Napravili bi grešku ako ne budemo iskopavali litijum! (VIDEO)

Masha Bandjur

Politika

Opozicija misli da su Vučić i Srbija ista stvar! Vesić: Napravili bi grešku ako ne budemo iskopavali litijum! (VIDEO)

Podeli vest

Šta opozicija planira i koji je cilj njihovog današnjeg protesta? Na to nam je odgovorio gost Info jutra, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ističe da opozicija ne želi napredak Srbije, ali i da ne razlikuje zemlju od političkih protivnika.

- Pa kao što sami možete da vidite ne možemo ni da obeležimo 100 dana vlade na normalan način, a da neko iz opozicije ne pokušava da destabilizuje zemlju. Nažalost mi imamo opoziciju koja ne razlikuje Srbiju od političkih protivnika. Oni se ne raduju napretku zemlje, a u svakoj normalnoj državi se svi raduju napretku Srbije. Mi nažalost imamo opoziciju koja želi da Srbija stane i izjednačavaju Srbiju sa Vučićem. Pojedine grupe žele da iskoriste temu litijuma, pre toga su koristili "Ribnikar", a sve kako bi došli na vlast - rekao je ministar.

Foto: Pedja Milosavljević

Goran Vesić

 

Ministar Vesić dodaje i da opozicija pokušava da odvrati narod od sjajne prilike koju Srbija ima, a to je eksploatacija litijuma, kao i da sve to ima za cilj napad na predsednika Vučića.

- Opozicija pokušava da zaplaši narod. Suluda i netačna izjava Svetlane Bojković, koja je inače stručnjak za litijum, kaže da će se kopati na 40 mesta ako prođe projekat "Jadar". Imate najluđe teorije zavere, od totalnog zagađenja okoline, do sumpornih kiša. Šolakovi mediji vode kampanju protiv Evropske unije, a on ima biznise po EU, bitno je da je on sebe obezbedio, briga ga za građane Srbije. Postoje značajna nalazišta litijuma u Srbiji, Srbija bi napravila greh ako ne bi iskoristila ovu priliku, to je kao da Saudijci nisu iskoristili naftu. Radićemo sve moguće analize naredne dve godine i ukoliko ne bude bezbedno, neće se ni kopati. Sutra će naći neku novu temu samo da bi napali Aleksandra Vučića - kazao je Vesić. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23