• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.08.2024

08:44

PA, SRAM VAS, BRE, BILO! Šolakov portal Nova laže i pravda napad na novinarku Informera, novinarska udruženja ćute! (VIDEO)

printscreen

Politika

PA, SRAM VAS, BRE, BILO! Šolakov portal Nova laže i pravda napad na novinarku Informera, novinarska udruženja ćute! (VIDEO)

Podeli vest

Nasilnici predvođeni tajkunima Draganom Šolakom i Draganom Đilasom, a među kojima su ključni plaćenici Ivan Bjelić i Nikola Ristić, u subotu su, tokom nasilnog zauzimanja i blokade železničke stanice Prokop, sramno napali novinarku Informera Branku Lazić, kao i našeg kamermana. Iako bi svaka normalna osoba osudila ovakav divljački postupak, to nije slučaj.

Portal Nova, pod upravljačkom palicom pomenutih tajkuna, ne samo da nije osudila napad na novinara i novinarsku profesiju, već je pokušala da to i opravda?!?

Na nasilnom protestu opozicije u subotu, na železničkoj stanici Prokop lažni ekolozi Ivan Bjelić i Nikola Ristić napali su novinarku Informera Branku Lazić dok je izveštavala sa lica mesta. Umesto da se fokusiraju na svoje zahteve i mirno izraze svoje nezadovoljstvo, odlučili su se da nasiljem prekinu slobodu medija i spreče našu novinarku da obavlja svoj posao. 

Rulja nasilnika, predvođena Bjelićem i Ristićem, opkolila je našu koleginicu i kolegu, vikala i arlaukala na njih, a Đilasov siledžija Ivan Bjelić je koleginici Lazić pokušao da ugura sendvič u usta. Kasnije su je polili pivom. 

Novinarka Informera pozivala je desnu ruku Dragana Đilasa, Mariniku Tepić da reaguje, na šta se Tepićeva nije ni osvrnula. Slučaj je prijavljen policiji.

Ono što je šokantno i, malo je reći sramno, jeste reakcija opozicionog portala Nova, koji umesto da osudi ovaj gnusan napad na novinarku i onemogućavanje slobodnog izveštavanja, oni su to opravdali.

Foto: printscreen

 

 

Umesto da se suprotstave nasilju i zaštite novinarsku profesiju, oni su našli opravdanje za nasilje i slagali da je zapravo Branka Lazić ta koja je napala Bjelića (?!?) prilažući snimak kao "dokaz" za to.

Lažni ekolozi ostavili gomile smeća! Ovako se oni bore za ekologiju (FOTO)

Ipak, na snimku se jasno vidi da se Branka jednostavno branila od nevaspitanog Bjelića i konstantnog pokušavanja da joj ugura sendvič u usta.

 

 

A, ko ne bi?! Ko je ta osoba koja bi dozvolila ovakav napad i ćutala na brutalno maltretiranje. Da ne govorimo o tome da je u pitanju jedna, pre svega, žena, potom i starija osoba od pomenutih huligana, a onda i novinarka. 

Dakle, opozicioni novinari i medijska kuća, isti oni kojima su non-stop puna usta zaštite novinara, slobode novinara i medija, su opravdali ovakvo nasilje i maltretiranje! 

Preporučujemo kolegama sa portala Nova S da malo bolje pogledaju snimak, pa se, možda, i izvine Brnaki Lazić, ali i svojim čitateljima zbog obmane i laganja javnosti! 

Vučić: Ovo govori o kakvim ljudima je reč

Na ovaj događaj se juče osvrnuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom svog obraćanja narodu i istakao da mu je veoma žao što se to dogodilo. 

- Ono što je doživela od ovih marksista, anarhista, onako vrlo imbecilnog ponašanja njhovog, polivanja vodom, guranja sendvića u usta i svega ostalog, govori o kakvim je ljudima reč. Takvo nepoštovanje prema ženama, da ne budeš ni malo džentlmen, glumiš mangupa, vas 50 muškaraca na jednoj ženi, koja stoji, koja neće da vam se pomeri, a koja je kriva samo zato što drugačije vidi stvari od vas - rekao je Vučić.

Ovakvo nevaspitanje i nepoštovanje osnovnih medijskih sloboda nije samo uvreda za Branku, već i za sve novinare koji svakodnevno rade kako bi informisali javnost. Sloboda medija je jedan od temelja demokratskog društva i mora biti zaštićena po svaku cenu. Nasilje i nepoštovanje prema novinarima ne smeju biti tolerisani, bez obzira na političku pripadnost ili stavove o bilo kojoj temi.

Kao i ranije, niko od novinarskih udruženja nije se oglasio i osudio ovakvo maltretiranje naše novinarke Branke Lazić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju
Hronika

Suza, suzu stiže... Pesma ubijenoj braći i njihovoj majci: Dve godine od jezivog masakra na Cetinju

Pre tačno dve godine, 12. avgusta 2022. godine, Vuk Borilović (34) počinio je najveći masakr u novijoj istoriji Crne Gore kada je u naselju Medovina, na Cetinju, ubio deset osoba, a ranio šestoro. Ubijeni su dva brata Marko (7) i Mašan (11), njihova majka Nataša Martinović (35), Rajko Drecun (56), njegovi roditelji Danica (74) i Dimitrije (81), rođene sestre Aleksandra (52) i Danijela Radunović (51), Goran Đurišić (54) i Milan Martinović (37).

12.08.2024

09:04

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23