• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.08.2024

13:33

Vučević jasan: Ovo bi ugrozilo opstanak Srba na Kosovu i Metohiji!

Tanjug

Politika

Vučević jasan: Ovo bi ugrozilo opstanak Srba na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

Premijer Miloš Vučević izjavio je danas da bi otvaranje mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici predstavljao opasan potez koji bi ugrozio opstanak Srba na KiM.

Na pitanje da li očekuje da će Evropska unija povući neke konkretne korake, imajući u vidu izjavu Miroslava Lajčaka da je nametanje odluke o otvaranju mosta bilo protiv volje građana i da to ne doprinosi normalizaciji odnosa, kao i da će se o tome razgovarati na sledećem sastanku u Briselu, Vučević je odgovorio: "Pratićemo".

- Ono što je najvažnije je da KFOR pre svega ne dozvoli otvaranje mosta između severne i južne Mitrovice, jer ja se najviše oslanjam na njih što se tiče ovog pitanja. Otvaranje mosta će biti cunami za opstanak Srba u Mitrovici. Zato to Aljbin Kuri i radi - rekao je Vučević novinarima u Nišu.

Premijer je naveo da bi otvaranje mosta bila "katastrofa" i da direktno poništava sve razgovore, sve dogovore, obesmišljava proces dijaloga, iako Srbija ostaje posvećena procesu dijaloga, jer je to njen interes, ali direktno ugrožava bezbednost i opstanak Srba u kosovskoj Mitrovici, odnosno u severnoj Mitrovici. 

- Apelujem još jednom, pre svega na zemlje Kvinte, da to ne dozvole, da se niko ne igra sa time, a KFOR da radi ono što mu je misija. Stekao sam utisak na osnovu onoga što je izjavio komandant KFOR-a, da neće biti popustljivi i da neće dozvoliti.  Da li će se nešto promeniti u narednim danima, ne mogu da vam kažem, nadam se da neće doći do tog, po meni veoma opasnog poteza, koji ne donosi mir i ne donosi bolje odnose između Srba i Albanaca, nego samo ugrožava opstanak ionako veoma ugroženih Srba na KiM - istakao je Vučević.

Vučević je ocenio da je Kurti počeo svoju predizbornu kampanju i pošto, kako je rekao, ne može da priča o ekonomiji, o naučno-tehnološkim parkovima, o investicijama, o veštačkoj inteligenciji, o institutima, o rekonstrukciji sportskih centara ili izgradnji porodilišta, onda priča kako će da protera Srbe. 

- I to je mu je čitava politička agenda. On živi za to. On je hapšen zbog toga. Nažalost, neka neodgovorna srpska vlast ga je pustila. Pušten je od onih koji nam danas drže tobože patriotske pridike. Da se podsetimo da je Aljbin Kurti bio procesuiran od strane državnih organa Srbije. I sve ono što je mislio pre 20 i 25 godina danas provodi - rekao je Vučević.





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija