• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2024

21:31

Veliki skandal! Kina otkrila da je iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika! (FOTO)

Aleksandar Jovanović Cile, Shutterstock

Politika

Veliki skandal! Kina otkrila da je iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika! (FOTO)

Podeli vest

Narodna Republika Kina zvanično je otkrila da iza protesta i velikih demonstracija u Srbiji, prošle godine u decembru i pretprošle, 2022. godine u aprilu, stoji direktno Amerika!

Naime, u zvaničnom dokumentu Ministarstva spoljašnjih poslova Narodne Republike Kine veoma jasno i pitko je objašnjeno da iza nasilnih demonstracija 2022. i 2023. godine, te naravno i pokušaja Beomajdana , stoje upravo proevropske i proameričke nevladine organizacije, koje su inscenirale masovne proteste, a sve u cilju nasilnog rušenja srpske Vlade i celog državnog rukovodstva. 

"Bele rukavice" američke vlade

"U aprilu 2022. i decembru 2023. u Srbiji su održani predsednički, parlamentarni i lokalni izbori. NED (Nacionalni fond za demokratiju) se umešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da navija za proameričke opozicione kandidate uoči izbora. U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta sa pucnjavom u Srbiji, grupe za ljudska prava koje je sponzorisao NED i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije, tražeći ostavku srpske vlade", piše u zvaničnom dokumentu. 

Foto: printscreen

 

Direktni organizatori tih akcija bile su, i skoro uvek su, nevladine organizacije, koje se finansiraju iz inostranstva, koje, sa ciljem rušenja legalno izabranog državnog rukovodstva, koriste dobro uigrane sheme uz primene agresivnog mešanja - plaćenog spolja. 

Nacionalni fond za demokratiju (NED), neprofitna organizacija sa središtem u SAD deluje kao "bele rukavice" američke vlade, što se takođe navodi u izveštaju Ministarstva spoljnih poslova Narodne Republike Kine.

Kako su istakli, ova organizacija NED se dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja demokratije.

- Bezbrojna zlodela ove američke organizacije nanela su ozbiljnu štetu i zaradila oštru osudu međunarodne zajednice - navodi kinesko ministarstvo.

Kako se napominje, poslednjih godina, NED je stalno menjao taktiku i otišao još dalje u delovanju protiv istorijskog trenda mira, razvoja i saradnje.

- Postala je ozloglašenija po infiltraciji, subverziji i pokušajima sabotaže protiv drugih zemalja.

Brutalno mešanje Amerike u izbore u Srbiji 

Na njihovoj meti, kako se navodi u izveštaju, našla se i Srbija.

Pod posebnim i naročitim akcentom u zvaničnom dokumentu Ministarstva spoljnih poslova Kine našli su se izbori u Srbiji koji su održani u aprilu 2022. i decembru 2023. godine, sa zastrašujućim planom pomenute američke organizacije.

Srbija je u tom periodu održala predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore, a kinesko ministarstvo je sada zvanično otkrilo kako se NED mešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da pogura proameričke opozicione kandidate uoči izbora! 

Ministarstvo je takođe otkrilo ko je bio glavni pokretač protesta pod parolom "Srbija protiv nasilja", kao i šta je bio cilj tih protesta.

Jedini cilj protesta i demonstracija, kao i pokušaj Beomajdana, bio je brutalan "lov na fotelje", otimanje države i svrgavanje s vlasti legalno izabrano državno rukovodstvo.

"U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta (tragedije) u Srbiji, grupe za ljudska prava pod pokroviteljstvom NED-a i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije tražeći ostavku srpske vlade", otkriva se u ovom kineskom zvaničnom izveštaju pravi motiv takozvanih protesta "Protiv nasilja".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija