• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.08.2024

10:08

OVO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA! Britanska ambasada, Rokfeler fondacija i Vlada Holandije donirali milionče za lažne ekologe i dežurne hejtere!

Ata images / printscreen

Politika

OVO JE SAMO VRH LEDENOG BREGA! Britanska ambasada, Rokfeler fondacija i Vlada Holandije donirali milionče za lažne ekologe i dežurne hejtere!

Podeli vest

Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu (RERI), u čijem Upravnom odboru sedi Sofija Mandić, hejterka koja Srbima puni glavu da bi trebalo da se suoče sa takozvanim genocidom u Srebrenici, za dve godine prihodovao je više od milion evra od donatora kako bi se navodno bavili ekologijom i zaštitom životne sredine u Srbiji, saznaje Informer.

Prema podacima koje je RERI objavio na svom sajtu, 2023. ova organizacija prihodovala je 631.923 evra, dok je godinu dana ranije inkasirala 414.316 evra.

Pri tom, iako na sajtu RERI stoji da se finansiraju od donacija i članarina, u finansijskom izveštaju objavljenom u APR jasno se vidi da je odeljak za članarine prazan, što praktično znači da ostaju samo donacije...

A kada se pogleda ko su donatori, onda je sve jasno. 

Američki USAID, britanska ambasada u Beogradu, Rokfeler fondacija, Vlada Holandije, kao i niz domaćih NVO poznatih po antisrpskom delovanju - Fondacija za otvoreno društvo, CRTA, EU za tebe, da pomenemo samo neke...

Foto: printscreen

 

 

Uz to, pored Sofije Mandić, u Upravnom odboru ove organizacije je i Rodoljub Šabić, javnosti poznat kao bivši Poverenik za informacije od javnog značaja i dežurni kritičar vlasti u Srbiji i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, dok je predsednik UO advokat Jovan Rajić, takođe poznat kritičkim stavovima prema vlasti u Srbiji.

Foto: printscreen

 

 

Na sve ovo ukazao je advokat Vladimir Đukanović na svom Iksu.

- Budžet i donatori lažne ekološke organizacije "Reri" gde je istaknuti član kolega advokat Jovan Rajić.Tu je i čuvena Sofija Mandić iz organizacije "Cepris" koju vodi sudija Majić. Tu je i Rodoljub Šabić. Zašto neko daje toliki novac ovakvim bezveznim organizacijama? Šta je cilj toga? - naveo je on. 

 

 

Uz to, Đukanović je ironično podsetio i da su se veliki ekolozi" iz organizacije "Reri" zalagali su se 2021. godine da ugasimo termoelektrane i da skroz pređemo na iskorišćavanje sunca o vetra. 

- Tražil su da pravimo postrojenja za skladištenje struje. Elem, skladištenje struje ne može bez baterija, a baterije ne mogu bez… pogodite - napisao je Đukanović.

 

 

Vučić: Stotine miliona za NVO

Ovo je, inače, samo vrh ledenog brega priče o stranim donacijama u Srbiji. O tome je u Medveđici juče govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Pročavao sam koliko je novca u našu zemlju ušlo različitim NVO. To su rekordni iznosi. Šalio sam se sa Milošem, Sinišom i Jorgovankom da to računama kao direktne strane investicije. Njhove namere su da ruše mene, iako to zovu unapređenje demokratije - rekao je Vučić.

Guvernerka: Sve se vidi u finansijskim tokovima

O ovome je govorila i guvernerka NBS.

- Stotine miliona evra ulazi u ovu državu preko lobi grupa a cilj je da promene kritičku svest u našoj zemlji i da se bore protiv ovog režima. Ja vam ne govorim tajne inormacije, sve vidim u finansijskim tokovima - navela je guvernerka i kao primer navela firmu iz Niša.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne
Zdravlje

Imate grčeve u nogama? Evo šta može da vam pomogne

Ako ste primetili da vas često "hvataju" grčevi u nogama, ne brinite se, jer je ovaj problem mnogo češći leti. Grčevi se, kako objašnjavaju fizioterapeuti, javljaju usled dehidratacije, gubitka elektrolita zbog znojenja, dugog sedenja, pa samim tim i zbog loše arterijske ili venske cirkulacije.

18.08.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija