• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2024

08:56

Ne prestaju pokušaji zastrašivanja! I ambasada Srbije u Bernu dobila pretnje! Đurić: Neće nas uplašiti!

Informer

Politika

Ne prestaju pokušaji zastrašivanja! I ambasada Srbije u Bernu dobila pretnje! Đurić: Neće nas uplašiti!

Podeli vest

Nakon pretnji napadima koje su ranije dobile naše ambasade i konzulati u Nemačkoj i Austriji, pretnje je, kako je danas izjavio ministar spoljnih poslova Marko Đurić, dobila i ambasada Srbije u Bernu.

"Naše institucije, Ministarrstvo unutrašnjih poslova, Bezbednosno informativna agencija i ostali, su u kontaktu sa svojim kolegama u tim zemljama. Naši diplomati, naša diplomatsko-konzularna predstavništva i naši građani su bezbedni i nastavićemo da radimo zajedno sa partnerima u međunarodnoj zajednici na suzbijanju ove vrste ekstremizma", rekao je on za RTS. 

Istakao je da Srbiju ovakve pretnje neće zaplašiti ni sprečiti u delovanju pa će, kako je naveo, svaka srpska ambasada i svaki srpski konzulat biti mala kancelarija za Kosovo i Metohiju (KiM) koja će da govori o kršenju kolektivnih ljudskih prava Srba na KIM i progonu kome su Srbi izloženi. 

"Nećemo se povući pred terorom. Naprotiv, ujedinićemo se. Srbija deluje u ime svih svojih građana bez obzira na nacionalnost. Jednako ćemo se boriti za prava građana i drugih nacionalnosti, pa i za prava Albanaca, Bošnjaka, svih drugih na teritoriji građana Srbije. Ali nećemo se povlačiti pred ekstremistima, pred nasiljem i terorom", rekao je on.

Ocenio je da neko mora da odgovara za pretnje terorističkim napadima i naveo da kada to kaže ne misli samo na osobu ili osobe koje su odabrane da prete ili pripremaju napade, već da moraju da odgovaraju oni čija politika dovodi do toga da se ova vrsta ekstremizma uvodi u mejnsrtim političkog delovanja.

Povodom pretećih poruka koje su, putem mejla, ranije primili Aerodrom Beograd, naše ambasade i konzulati u Austriji i Nemačkoj i Beogradski centar za bezbednosnu politiku, MUP Srbije je dobio zvaničnu informaciju da je reč o licu Denisu Krasnićiju iz Švajcarske, poreklom sa Kosova i Metohije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Dve ambasade Srbije u Evropi dobile pretnje od strane Šiptara da će biti meta terorističkih napada! Povišene mere bezbednosti!
Politika

Dve ambasade Srbije u Evropi dobile pretnje od strane Šiptara da će biti meta terorističkih napada! Povišene mere bezbednosti!

Ambasade Srbije su u dve velike evropske prestonice u prethodna 24 sata dobile pretnje da će biti meta terorističkih napada, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić i naveo da po preliminarnim informacijama te pretnje dolaze iz ekstremnih separatističkih krugova dela naše dijaspore sa Kosova i Metohije, odnosno od lica albanske nacionalnosti.

20.08.2024

09:54

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija