• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.08.2024

20:59

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Severina - novo oruđe u specijalnom ratu protiv države!

Informer

Politika

SPECIJALNI PROGRAM INFORMER TV! Severina - novo oruđe u specijalnom ratu protiv države!

Podeli vest

U toku je specijalni program "Otimanje države". Gost je hrvatski istoričar Goran Šarić. Sa njim razgovaraju Dragan J. Vučićević i Petar Popović, a tema je hrvatska pevačica Severina Vučković. Da li je "zvezda" novo specijalno oružje u ratu protiv Srbije?

Glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević rekao je da je Severina odjednom postala tema broj jedan. Najveći regionalni problem napravljen je zbog toga što je ona, u skladu sa zakonom, zadržana na granici svega dva sata.

Istoričar Goran Šarić rekao je za Informer TV rekao je da naša opozicija nije ništa bolja od Severine Vučković.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Goran Šarić i Dragan J. Vučićević

-Ništa naša opozicija nije bolja od Severine. U Hrvatskoj je ona popularna, pa je to uzburkalo duhove. Srpska opozicija prihvata antisrpski narativ. Ja sam saslušao njen razgovor sa policajcima. Njoj Srbi pišu pesme. Vučkoviću su pokatoličeni Srbi. Sve to na stranu. Ta žena, koja je pevaljka sa osnovnom školom, ona je rekla da je nešto bilo pre "Oluje". Evo šta je bilo pre "Oluje". Bilo je proterivanje Srba. Ona kao hrvatska pevaljka brani hrvatski narativ, ali je žalosno što opozicija prihvata njen narativ. To je najgora stvar u celoj priči. Ne postoji političar u Hrvatskoj koji ne zastupa hrvatski narativ. Severina kaže: Srebrenica je genocid. To je čula od Marinike. Kako je 0,1 posto Bošnjaka činilo značajan broj? Kakav je to genocid ako su Bošnjaci prvi put prešli 50%? Da li su Indijanci nakon američkog genocida prešli 50%? U Hrvatskoj jedna pevaljka zna kompletan antisrpski narativ i producira ga u razgovoru sa policajcima. Problem je što ovde srpska opozicija ne sledi srpski narativ. Ovde imamo ljude koji otvoreno rade protiv svoje zemlje- rekao je Šarić.

On je istakao da je i on sam proveo mnogo puta mnogo više vremena na srpskoj granici i da ne vidi u čemu je problem u tome.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

-Ako ja mislim za vas da ste genocidan čovek, ne bih došao kod vas u goste. Zašto dolaziš kod genocidaša? Hvala bogu da je Srbija krenula sa reciprocitetom. Imate desetine Srba koji su hapšeni zbog fejsbuka, onda i Srbija treba da odgovori. Ja ne znam šta ona traži u zemlji za koju smatra da je takva i takva. Ona je jedna srednja pevačica. U Hrvatskoj je do njenog čuvenog filma bila glavna zvezda Doris Dragojević - rekao je Šarić.

On je rekao da je čak i Tomson poreklom pravoslavac čiji su se preci pokatoličili.

-Imam dokumenat iz 18. veka kada su se Tomsonovi preci pokatoličili. Ako nisu Srbi, onda su se makar ženili, udavali i mešali. Ja idem po Zagrebu i vidim dva dana ko je Saša Matić. U  hrvatim medijima nema Saše Matića. Kolinda kaže da sluša narodnjake. Srbija je popularnom kulturom uništila Hrvatsku. Mi celi život nešto potiskujemo, a na kraju to eksplodira. Tamo je pred izbore nagradna igra: nađi dedu Ustašu- rekao je Šarić.

On je naveo da Severina ide da peva Srbima iz SNS-a, a onda vređa Vučića.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

-Jedan deo Srba gleda ka Hrvatskoj kao prema nekakvom zapadu. Sve što je loše u Srbiji, loše je i u Hrvatskoj. Radi se o razmaženosti tih elita. Kad se vratimo s mora, počinje haos. Oni ne shvataju da treba tu da prećuti. Severina je nebitna, a mi njoj sada pravimo reklamu. Ta osoba danas kaže ovako, sutra onako, ali je dobro poslužila u obračunu srpske opozicije. Hrvatska politika je ista kao hrvatska popularna kultura: dosadna! Indeks na svaka dva dana ima objavu vezanu za Vučića. Dok je bio Tadić, on je bio nebitan jer je to bio cirkus od predsednika i od države. Srbija još uvek nije izglasala rezoluciju o genocidu u NDH. Narativ u Zagrebu je identičan kao u krugu dvojke. Ja bih im na prvom mestu poskupeo parking. Jeste protiv? Oni su uvek nepogrešivo birali opcije koje su najgore. Nisam ja protiv opozicije, ali da je ona državotvorna- naveo je Šarić.

On je poredio i Jasenovac i Srebrenicu gde je istakao da Srebrenica nikako ne može biti genocid.

-Kad se radi o Srebrenici, kaže se da to nisu Srbi, to su pojedinci. Kakav je to genocid na pet lokacija koji traje tri dana. Jasenovac je trajao 4 godine. Značajno je smanjen udeo srpske populacije. Hrvoje Klasić, Goran Hutinec, ima univerzitetskih profesora koji to istražuju. O čemu se radi? Ustaše su sada mnogo popularnije nego pre 40 godina. Imate čitavu jednu mašineriju negatora genocida u Jasenovcu. Na hrvatskoj televiziji je bio jedan od tih negatora. Oni pričaju takve nebuloze. Direktor muzeja genocida ništa po tom pitanju nije uradio. Imate ljude koji konstantno šire laži o Srbima- rekao je Šarić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

-Kad se N1 pojavio, ja sam napisao: Kad bi N1 pozvao ljude na moje predavanje, ja ne bih došao. Oni su Vučiću zamerali to što se ne odriče Kosova i što ne uvodi sankcije Rusiji. Jedna siromašna Srbija koja nema more ima najbolje moguće demografske mere. Mi pričamo o tome da Srbija daje 20% više nego Hrvatska koja je bogatija jer ima more. Zamislite da vodtelj N1 kaže da je Naser Orić kriminalac. Kako je streljanje ratnih zarobljenika genocid, a četiri godine divljanja Nasera Orića nije genocid? Veštačka inteligencija se vrtela i nije znala šta da odgovori. Njima je glavno da budu ovde jedna vrsta pritiska na Srbiju. Imamo borbu i preko društvenih mreža. Algoritmi prepoznaju razne Marinike i onda ih plasiraju- rekao je Šarić.

On je komentarisao i rat u Jugoslaviji, ali i navodnu razliku između srpskog i hrvatskog jezika.

-Da naučimo Severinu nešto pošto će sigurno gledati ovo. Ti ljudi 1990. godine izlaze na izbore. Srbe vodi Rašković. Oni ne glasaju za kulturnu autonomiju, glasaju za Hrvata Račana, a on je pre izbora imao dogovor s Tuđmanom. Srbi iz Hrvatske do proleća 1990. godine su lojalni. Šta se desilo s tim ljudima? Shvatio sam da Srbi nemaju narativ. Hrvati su rekli da se desila velikosrpska agresija i u pravednoj borbi, Hrvatska se oslobodila. Kako je neko napravio agresiju ako nije napravio korak iz svoje kuće. Šta je srpski narativ? Sloba i Tuđman su krivi! Političari su krivi. Najviše je Milošević kriv. Do rata u Jugoslaviji došlo je mnogo ranije od one sednice. Kad je Snežana Kordić rekla da su hrvatski i isti jezik, ona je izbačena sa fakulteta. Veštačka inteligencija ne pravi razliku između dva jezika. Veštačka inteligencija ih je demantovala- rekao je Šarić.

"Ko sve, kako i koliko plaća specijalni rat protiv naše zemlje?" pitanje je na koje građanima brojni gosti Informer TV danima daju odgovore.

Istinu možete čuti samo na Informer televiziji koje možete gledati OVDE.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)
Live TV

Ne prestaju pretnje na Vučićev račun! Iza Ćute stoji jedna ozbiljna organizacija! (VIDEO)

Lider opozicije Aleksandar Jovanović Ćuta ponovio je u ponedeljak na N1 pretnje građanskim ratom i ubistvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, stao u zaštititu Severine Vučković, izvređao novinare i medije čija uređivačka politika mu se ne sviđa i najavio njihovu zabranu. Ove izjave komentarisao je član Predsedništva Srpske napredne stranke Miroslav Čučković tokom gostovanja u "Info jutru".

28.08.2024

10:33

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28