• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.09.2024

13:12

Vučić: Sa Makronom sam razgovarao do 4 ujutru o važnim temama, ali BiH nam nije bila jedna od njih!

Tanjug/Jadranka Ilić

Politika

Vučić: Sa Makronom sam razgovarao do 4 ujutru o važnim temama, ali BiH nam nije bila jedna od njih!

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas u Stanarima u blizini Doboja, gde je otvoren novoizgrađeni Dom zdravlja "Srbija", da je politika Srbije da pomaže razvoj Republike Srpske, ali i celog regiona i da se ne ugrozi mir, kao i da tokom posete francuskog predsednika Emanuela Makrona situacija u BiH nije bila među najvažnijim temama razgovora.

Na pitanje da prokomentariše navode da se početkom leta u BiH, iza zatvorenih vrata, u diplomatskim klubovima razgovaralo o svojevrsnom revidiranju uloge visokog predstavnika (OHR) u BiH, i da se pričalo o tome, kako je rečeno, da je tome "kumovao" Vučićev razgovor sa predsednikom Francuske i da li je o tome razgovarao sa Emanuelom Makronom tokom posete Beogradu, Vučić je rekao da su razgovarali o svim važnim pitanjima u regionu, ali da to nije bila jedna od važnih tema.

Kaže da je, ipak, bitna razlika u tome što on kada prima strane predstavnike ili ide u posetu stranim liderima ne žali se na druge.

- Ja sam razgovarao o svim važnim pitanjima u regionu, ali ja ću vam reći sad jednu razliku, rizikujući da se neko naljuti na mene. Za razliku od nekih koji kada idu u posetu nekom ili kada primaju goste iz inostranstva, a jedina agenda im je Republika Srpska, Republika Srbija, Vučić i Dodik, i sad u poslednje vreme ubacili su i Orbana, kako ono kažu "retrogradna politika", "sa onom njegovom retrogradnom politikom". I šta god pitate u Bosni i Hercegovini, oni ne znaju da vam odgovore. Kada ih pitate što ne gradite autoputove - pa nije baš vreme da odgovaramo na to. Što ne gradite pruge - nije baš vreme. Ali kad ih pitate za ovo, to sve znaju - Vučić je zlikovac, ne znam šta će da uradi, Vučić je sebe napao u Srebrenici, uzeo kamenice i flaše, pa gađao ljude, nismo mi njega... i sve je to tako i to je jedina politika. To nije naša politika. Da me vi sada niste pitali ja ništa o tome nisam ni govorio, nikoga nisam ni pomenuo, ničije ime nisam izgovorio. Svi bi da pokušaju da budu političari preko Vučića. Naša politika je da mi razvijamo Republiku Srbiju, takođe da pomažemo razvoju Republike Srpske i celog regiona koliko možemo da ne ugrozimo mir, a o tome šta sam ja pričao i sa kim sam pričao, evo da vas obavestim - dugo sam razgovarao sa Emanuelem Makronom, o mnogim pitanjima to nam nije bila jedna od važnih tema. A razgovarali smo do četiri ujutru, ponovo. To nam je treći put da do četiri ujutra razgovaramo. I onda smo imali dan posle toga ponovno odlazak u Novi Sad.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

Ističe da on, za razliku od nekih drugih u regionu, ne ide u inostranstvo samo da, kako je rekao, kmeči, da se žali i da kuka nad svojom sudbinom i ugroženošću od svih drugih.

- Nego se trudim da pravim mostove. Trudim se da nam bude takva politika, zato me više i poštuju. Pošto sam čuo od nekih naših skandinavskih prijatelja poslednjih dana da su neki iz BiH od 45 minuta na sastanaku svih 45 minuta govorili o Vučiću. Nisu baš zapamtili koliko puta Dodika pošto mene poznaju onda su hteli da mi to prenesu.

Vučić je poručio da je za njega jedini cilj da svi zajedno živimo u miru.

- Verovali ili ne, za mene je jedini cilj da svi zajedno živimo u miru i baš me briga da li će neko da veruje ili ne i baš me briga da vam se više pravdam i da vam govorim koliko ste puta lagali za moj snajper i Sarajevo i ne znam ni ja šta sve i baš vas briga koliko ste puta lagali, na to dodajete nove laži, samo trpaj, trpaj, trpaj.

- Na kraju uz ogromnu zahvalnost predsedniku Dodiku što je to danas rekao i predsedniku Stevandiću - na kraju krajeva morate da kažete da ovaj Dom zdravlja danas izgleda lepo za malo mesto kao što su Stanari. To je nešto što mi želimo, to je naša politika i to je nešto što hoćemo da isporučimo građanima Srbije i Srpske. 

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija