• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2024

16:27

Važan sastanak: Ministar Martinović razgovarao sa Bocanom - Harčenkom o poljoprivrednoj saradnji!

Srpska napredna stranka

Politika

Važan sastanak: Ministar Martinović razgovarao sa Bocanom - Harčenkom o poljoprivrednoj saradnji!

Podeli vest

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović ugostio je danas ambasadora Ruske Federacije u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti poljoprivrede između Srbije i Rusije.

Ministar Martinović istakao je da Srbija i srpski narod cene prijateljstvo Ruske Federacije, ukazavši da je Rusija, uz Kinu, stalna članica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija koja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i ne priznaje lažnu državu Kosovo, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ministar Martinović dodaje da Srbija Rusku Federaciju smatra ne samo partnerom u međunarodnim odnosima, već i iskrenim prijateljem.

Ministar Martinović je sa ambasadorom sagledao rezultate dosadašnje saradnje u oblasti poljoprivrede i mogućnosti za njeno dalje unapređenje u budućnosti posebno imajući u vidu da je Rusija u ovoj oblasti znatno napredovala, kao i da je veliki izvoznik svih vrsta poljoprivrednih proizvoda.

Foto: Tanjug

 

Osvrnuvši se na domaću poljoprivrednu proizvodnju, ministar Martinović naveo je da Srbija ima kvalitetne proizvode koji mogu da zadovolje svetske standarde, te naveo da bi bilo značajno da se više srpskih proizvoda, poput jabuke i drugog voća, ali i mesa i mesnih prerađevina, nađe u ruskim trgovinskim lancima.

Razgovarajući o Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između Srbije i Rusije, čije je održavanje planirano krajem ove godine, sagovornici su razmotrili mogućnosti da se prethodno organizuje sastanak srpsko-ruske Međuvladine radne grupe za saradnju u oblasti poljoprivrede.

Kako je navedeno, na tom sastanku bili bi bliže precizirani naredni koraci u saradnji resornih ministarstava dveju zemalja, a tema bi, između ostalog, bila i intenziviranje saradnje poljoprivrednih fakulteta i naučnih instituta Srbije i Rusije.

Uz ambasadora Bocan-Harčenka, današnjem sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prisustvovali su savetnik ministra Andrej Temjašov i prvi savetnik Ambasade Ruske Federacije Nikolaj Pomilujko.

Ispred Ministarstva poljoprivrede prisutni su bili šef Kabineta i pomoćnik ministra Anja Javor, pomoćnici ministra Milica Neđić i Nenad Katanić, direktori Uprave za veterinu i Uprave za zaštitu bilja Živko Matijević i Nebojša Milosavljević, kao i Milanka Davidović iz Sektora za međunarodnu saradnju i evropske integracije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija