• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.09.2024

15:28

Kakva dedovina, kakvi bakrači! Kokanović napravio biznis plan, u sve uvukao Ćutu i venčanog kuma - cilj milionska dobit! (FOTO)

printscreen

Politika

Kakva dedovina, kakvi bakrači! Kokanović napravio biznis plan, u sve uvukao Ćutu i venčanog kuma - cilj milionska dobit! (FOTO)

Podeli vest

Zlatko Kokanović nosi titulu lažnog ekologa, a nova saznanja o njegovim poslovanjima potvrdili su da je ekologija samo paravan iza kog se krije.

Kako saznaje Informer, pravi plan je ojačavanje pregovaračke pozicije, a potom ucenjivanje Rio Tinta koje bi rezultiralo milionskom dobiti koja bi se slila u Kokanovićeve džepove!

U čitavoj farsi učestvuje i njegov kompanjon, takođe samozvani borac za životnu sredinu Aleksandar Jovanović Ćuta, ali i venčani kum Janko Kaitović!

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

Naime, još 2022. godine Kokanović je u Gornjim Nedeljicama otkupio od svog venčanog kuma Kaitovića, a za kog između ostalog i radi u veterinarskoj ambulanti, parcelu za koju je isplatio pola miliona dinara.

Godinu dana ranije, 28. jula 2021. godine Kokanović sklapa dil sa Ćutom. Kokanović, što se i vidi iz priloženih ugovora, poklanja Ćuti "nepokretnost bez ikakve naknade i na večito", a važno je napomenuti da se i pomenuti "poklon"  nalazi u Gornjim Nedeljicama.

Foto: printscreen

 

- Poklonprimalac poklon prima sa zahvalnošću - stoji u Ćutino ime u Članu 4.

Foto: printscreen

 

Foto: printscreen

 

Iz priloženog se jasno vidi da se ne radi ni o kakvoj dedovini, već da je Kokanović unapred prepoznao biznis priliku kako bi što više poseda imao u svom vlasništvu, a sve u cilju ucenjivanja kompanije Rio Tinto nakon čega bi sve debelo naplatio!

Da je na delu čista muvačina dolazi se prostom analizom: prvo Ćuti, koga je prepoznao kao dobar megafon koji će da proširi priču o ekologiji i poštenom Zlatku, poklanja ono što se nalazi u njegovom (Kokanovićevom) vlasništvu, a potom dokupljuje zemljište od kuma kod kog je, inače, zaposlen.

Tako je biznis prilika od Kokanovića, prešla i u Ćutine ruke, a pošto Rio Tinto nije pao na ucene, pomenuti dvojac se dao u "ekologe".

Podsećamo,  još 2019. godine Kokanović je pregovarao o prodaji zemljišta Rio Tintu, ali nije dobio što je tražio.

Naime, Kokanović je potpisao saglasnost, zajedno sa svojim bratom Zvonkom, za prodaju imanja na kome se nalazi i jedan objekat. Kako su ti pregovori propali, s obzirom na to da rudnik nije planiran na delu gde braća Kokanović imaju posed, Zlatko je krenuo u opozicionu borbu! Više o tome u POSEBNOJ VESTI.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke! (VIDEO)

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!
Planeta

BRIKS pocepao dolar?! Istok traži novu alternativu američke valute!

Predložena nova valuta zemalja BRIKS-a, prema najnovijem analitičkom materijalu američke elektronske deoničke berze "Nasdak", može pomoći u jačanju ekonomske integracije zemalja te organizacije, ocenio je direktor Centralnog ekonomsko-matematičkog instituta (CEMI) Ruske akademije nauka Albert Bahtizin

05.09.2024

19:27

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija