• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.09.2024

10:57

Dačić se sastao sa ministrom javne bezbednosti NR Kine (FOTO)

ministarstvo unutrašnjih poslova

Politika

Dačić se sastao sa ministrom javne bezbednosti NR Kine (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas u Pekingu sa državnim savetnikom i ministrom javne bezbednosti Narodne Republike Kine Vang Sjaohongom, tokom prvog dana zvanične posete ovoj prijateljskoj zemlji.

Ministar Dačić je zahvalio na toploj dobrodošlici i u srdačnom razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog razvoja sveukupnog nivoa bilateralnih odnosa i saradnje, i dodao da je od izuzetnog značaja što se naši odnosi temelje na principu strateškog partnerstva.

Dvojica ministara su u prijateljskoj atmosferi razmenila mišljenja o implementaciji Zajedničke izjave koju su potpisali predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping, a razgovarali su i o daljem razvoju odnosa Srbije i NR Kine u oblasti unutrašnjih poslova i bezbednosti, međunarodne saradnje, iregularnih migracija, borbe protiv trgovine ljudima, borbe protiv terorizma, nastavku zajedničkih patrola, obukama, međusobnoj podršci u Interpolu, razmeni informacija, kao i o unapređenju bezbednosti infrastrukturnih projekata u okviru projekta “Pojas i put”.

Tokom razgovora, Dačić je posebno podvukao važnost uspostavljanja stalnog sistema međusobnih konsultacija i razmenu poseta na visokom nivou, i preneo spremnost da uloži napore u cilju daljeg jačanja naše sveukupne saradnje.

Takođe, srpski ministar je zahvalio na podršci NR Kine u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, posebno za doslednu i nedvosmislenu poziciju po pitanju nepriznavanja takozvanog Kosova, ističući da Srbija podržava politiku “jedne Kine”.

Dvojica ministara su istakla da će daljem jačanju izvanrednih političkih i tradicionalno prijateljskih odnosa naših zemalja značajno doprineti visok nivo ličnih odnosa predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga, osvrnuvši se na nedavnu posetu kineskog predsednika našoj zemlji, koja je od istorijskog značaja.

Govoreći o odličnoj saradnji dva ministarstva, ministar Dačić je iskoristio priliku da uputi poziv svom kineskom kolegi da poseti Srbiju, a takođe je i preneo pozdrave predsedniku NR Kine Si Đinpingu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!
Fudbal

"Orlovi", pokažite kako se "gine" za dres Srbije!

"Ovi momci koji su ovde treba šansu da iskoriste. Momci koji se budu pokazali - neće ih niko i ništa pomeriti iz tima“, poručio je selektor Dragan Stojković pred utakmicu sa Španijom (0:0). Shvatili su poruku i pokazali kako se "gine" za reprezentativni dres.

08.09.2024

06:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija