• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.09.2024

15:37

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

Tanja Andric

Politika

Vesić: Dobro je što će RGZ primati građane, ali dva dana u sedmici je nedovoljno!

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić pozdravio je odluku Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) da počne sa prijemom građana kroz kampanju "Otvorena vrata katastra", ali i ukazao da su nedovoljna samo dva dana u sedmici predviđena za to, jer radna nedelja traje pet dana, te ponovio da će nadzor nad radom Katastra svakako biti sproveden.

"Dobro je što je direktor RGZ Borko Drašković prihvatio moju sugestiju i počinje da komunicira direktno sa građanima. Nije dobro što to radi dva dana u sedmici, jer radna nedelja traje pet dana, od ponedeljka do petka", istakao je ministar Vesić, reagujući na najavu RGZ-a da pokreće kampanju "Otvorena vrata katastra", u okviru koje će načelnici i rukovodioci svih službi za katastar širom Srbije biti na raspolaganju za prijem građana svakog utorka i četvrtka posle 13.00 časova, uz prethodno zakazivanje.

Vesić je poručio da će nastaviti da insistira na tome da građane primaju svaki dan, kako bi mogli u direktnoj komunikaciji sa Katastrom da raščiste šta se dešava sa njihovim predmetima, a ne samo preko ovlašćenih predstavnika koji im tu uslugu naplaćuju.

Ponovio je da će do kraja nedelje formirati Komisiju za sprovođenje nadzora nad radom RGZ, koja će utvrditi stanje u katastru.
  
"Ja ću da izveštajem Komisije upoznati Vladu,  nakon toga i javnost i tada ću predložiti mere iza kojih će Vlada Srbije stati. Do tada, dobro je da primaju građane, makar dva dana, a moja im je preporuka da to rade svih pet radnih dana", zaključio je ministar Vesić.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija