• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

11:20

Ova zemlja je uvek uz nas! Vulin se sastao s Volfovičem: Belorusija je bratska država!

informer.rs

Politika

Ova zemlja je uvek uz nas! Vulin se sastao s Volfovičem: Belorusija je bratska država!

Podeli vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se u Sankt Peterburgu, gde učestvuje na sastanku visokih predstavnika za bezbednost BRIKS plus, sa državnim sekretarom Saveta državne bezbednosti Republike Belorusije generalom Aleksandrom Volfovičem.

Vulin je državnog sekretara Saveta bezbednosti Belorusije upoznao sa svim problemima Srba na Kosovu i Metohiji. Istakao je da je situacija u južnoj srpskoj pokrajini izuzetno napeta i da pritisci na srpsko stanovništvo i samovolja tzv. vlasti u Prištini mogu dovesti do sukoba.

Foto: informer.rs

 

Prema njegovim rečima, Belorusija je bratska zemlja i iskreni prijatelj Srbije i uvek ju je bezuslovno podržavala, što je pokazala svojim principijelnim stavom po pitanju očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje kao i doslednim poštovanjem Rezolucije 1244.

Izrazio je zahvalnost Belorusiji na podršci Srbiji u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Potpredsednik Vulin i državni sekretar Volfovič su se saglasili da je saradnja Srbije i Belorusije u oblasti bezbednosti na visokom nivou i da postoji prostor za dodatno unapređenje. Istakli su da su dve zemlje suočene i uspešno se bore protiv stranog faktora koji na isti način pokušava da destabilizuje i "obojenim revolucijama" sruši legitimno izabranu vlast u Srbiji i Belorusiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35