• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.09.2024

09:00

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja!

Zoran Sinko

Live TV

Srbija je dobila na težini nakon sastanka Putina i Vulina! Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je juče u Vladivostoku, na sastanku sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vulinom. da Moskva očekuje da predsednik Aleksandar Vučić dođe na jesen u ruski grad Kazanj, na samit grupe BRIKS. Na ovu temu u "Info jutru" su govorili Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i Petar Popović sa Informer TV.

Dimitrijević je komentarisao saopštenje Stejt departmenta, koje je izdato kao odgovor na upit Glasa Amerike povodom sastanka Vulina i Putina, a u kojem je navedeno da "SAD cene partnerstvo Srbije u borbi protiv ruske agresije u Evropi i to što daje humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu".

- Naravno da će oni (Amerikanci) pokušati da svojataju Srbiju i više no što objektivno imaju razloga za tako nešto. Svesni smo činjenice da se na političkoj mapi sveta dešava prestruktuiranje. Naše rukovodstvo mora da opravda to mesto koje im rođenjem pripada. Amerika je na neki način pokušala da istakne nešto što je njoj bitno. Nisam siguran da je potenciranje naše pomoći Ukrajini apsolutno dobronamerno. Bilo je to, na neki način, i poruka Rusiji. Dobro je da se Rusi nisu "upecali". Mislim da odnos sa Rusijom treba da bude sve snažniji i intenzivniji. Mislim da je Srbija zaista dobila na težini nakon jučerašnjeg sastanka - istakao je.

Foto: Zoran Sinko

Petar Popović

Popović primećuje da se Rusija ili Kina nikad ne bune kad srpsko rukovodstvo ima sastanke sa zapadnim političarima, dok je u obratnom slučaju situacija znatno drugačija.

- SAD su tu da ukinu suverenitet svake države koja im ne odgovara. Situacija je takva da će oni vršiti još intenzivnije pritiske na nas. Sastanak Vulina i Putina šalje poruku da se dodatno neguje ovo prijateljstvo. Srbija je izdržala sve pritiske i nije uvela sankcije Rusiji. Kad su se Rusi ili Kinezi bunili kad su Šolc ili Makron dolazili u Srbiju? Nekome se očigledno ne dopada kad jedna zemlja ima suverenu politiku. Rusija se uvek bori za suverenost malih zemalja - kaže on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Palma: U Hanioti stigla delegacija od 650 članova iz Srbije!
Politika

Palma: U Hanioti stigla delegacija od 650 članova iz Srbije!

U Hanioti je jutros stigla delegacija iz Srbije koja je sinoć krenula iz Jagodine -, 650 članova, a u delegaciji su zdravstveni radnici iz 25 gradova Srbije, zatim članovi više udruženja iz Jagodine -udruženja pčelara, gljivara, kinološkog društva, dobrovoljnih davaoca krvi, privrednici, radio amateri. I ovo putovanje je u organizaciji grada Jagodine, a o trošku donatora i ja se zahvaljujem donatorima, rekao je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u uključenju za TV Prva.

05.09.2024

10:57

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija