• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2024

23:02

Napad na nuklearna postrojenja - propagandni rat ili realna pretnja za Evropu? Da li se bližimo trenutku kad će jedna strana biti spremna da pregovara?

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Napad na nuklearna postrojenja - propagandni rat ili realna pretnja za Evropu? Da li se bližimo trenutku kad će jedna strana biti spremna da pregovara?

Podeli vest

Rusija je lansirala dronove na Kijev i Lavov, a Poljska podigla borbene avione. Ova dešavanja bila su centralna tema "Rata uživo" u kom su gostovali Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i Petar Popović sa Informer TV.

Matić navodi da ukrajinska vojska pruža žestok otpor, uprkos naletu Rusa.

- Ruska vojska napreduje u pravcu Pokrovska. Svi napori su skoncentrisani na tom delu jer on predstavlja važno železničko čvorište. Ofanziva je u jeku. Ovo je specifičan rat, rat 21. veka, na ogromnoj teritoriji. Neki tvrde da će ruska vojska istrošiti rezerve do decembra, drugi da neće. Rusija je u naletu, ali daleko od toga da je ukrajinska vojska izgubila borbenu sposobnost, pruža žestok otpor. Rat je ušao u novu dinamiku i možda se bližimo onoj tački kad će jedna ili druga strana shvatiti koji su joj dometi i biti spremna za pregovore. Mislim da su upozorenja o napadima na nuklearna postrojenja samo deo propagandnog rata. Ne vidim interes ni jedne ni druge strane. Njihovo stanovništvo tu živi, a teritoriju bi trajno zagadili. Postoji medijski interes da se to plasira - kaže Matić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Petar Popović

Popović postavlja pitanje koliko je upad u Kursku oblast zapravo bio isplativ za Ukrajince.

- Napredak ruske vojske se intenzivirao kad se desio ovaj upad u Kursku oblast. Ona napreduje u onim delovima gde su se vodile velike bitke. Kada vidimo delove fronta, mi moramo da napomenemo da su delovi Ukrajine koje su Rusi zauzeli oni koji su rudno bogati. Jesu Ukrajinci napravili pomak na teritoriji Kurske oblasti, ali postavlja se pitanje koji procenat je zauzet i da li oni mogu da zadrže svoju vojsku tu, kao i koliko je koštao taj upad u ljudskom i tehničkom smislu - ističe Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini
Kultura

Preminula glumica Rada Đuričin u 91. godini

Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta, saopštilo je pozorište.

04.09.2024

13:13

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija