• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2024

22:28

Putin neće oprostiti Zelenskom zabranu Ruske pravoslavne crkve! Rusija neće dozvoliti Zapadu da rasparča Ukrajinu! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Putin neće oprostiti Zelenskom zabranu Ruske pravoslavne crkve! Rusija neće dozvoliti Zapadu da rasparča Ukrajinu! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Rata uživo" Informer televizije bili su politički filozof Dragoljub Kojčić i pukovnik Velibor Stević. Govorili su na temu zabrane Ruske pravoslavne crkve u Ukrajini, ali i o brojnim drugim ratnim temama iz sveta.

Politički filozof zaključuje da je patrijarh Vaseljenske patrijaršije samo politička figura pod kontrolom zapadnih sila.

- Kraj se ne nazire ni na jednom segmentu svetskog ratišta. Nažalost, ceo svet je zapaljen. Postoji ono latentno tinjanje konflikata, kao što je u Africi, u istočnom delu, Sudanu. Mislim da je i Južna Amerika takođe jedno poprište konflikata koje će jednom da eskalira. Da ne pominjemo Pacifik i zategnutost između Tajvana i Kine. Situacija nije optimistična. Bojim se da neće biti bolje i da su tektonski poremećaji suviše veliki. SAD su na neki način izvođači radova za račun Netanjahua. Potvrđuje se ona teza da su religije kičma civilizacije i da su religije u temelju svih svetskih konflikata. Vaseljenska patrijaršija je odreagovala krajnje nehrišćanski i van duha dogmatike i nije razmišljala o zajedničkim pravoslavnim interesima. Patrijarh Vartolomej je politička figura koju instruiše Zapad. Ko god ima neke veze sa Ruskom pravoslavnom crkvom će biti smatran za neprijatelja Ukrajine - navodi Kojčić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Velibor Stević

Pukovnik poručuje da Rusija neće dozvoliti Zapadu da rasparča ukrajinsku teritoriju.

- Nemci su uvek želeli da budu broj jedan, međutim oni više nisu samostalna država. Ako imaju toliko stranih trupa na svojoj teritoriji, onda ne mogu da rade ono što su radili dok su bile Istočna i Zapadna Nemačka. Poljsku sada oni naoružavaju i opremaju da bi se ona suprostavila Ruskoj Federaciji, što je nemoguće. Oni imaju gorka iskustva sa Nemcima i sa Rusima. Finska je bila jedna mirna i lepa država, a sad su ušli u NATO. Ukrajina je bila čedo Ruske Federacije, doživljavala je kao svoju najbližu državu, a danas je 33 godine kako su oni stekli nezavisnost. Gorbačova perestrojka je upropastila svet. Dozvolili su da se sruši Berlinski zid, a onda su razbili SSSR. Ta njihova politika je nama ovde napravila veliki problem, raspad naše velike države. Mi Srbi smo uvek verovali komšijama i uvek smo više davali. Poljsku interesuje Galicija i zato se oni toliko zalažu, a to odgovara Zapadu, da podele Ukrajinu. Rusija sigurno neće tek tako dozvoliti da se Ukrajina rasparča. Udar Ukrajine na Rusku pravoslavnu crkvu Rusi neće oprostiti - ističe Stević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija