• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

13:08

Šiptarsku političarku koja je izrešetala Isusa i Bogorodicu čeka krivična prijava! Podnela ostavku!

printscreen/instagram/sanija.ameti

Politika

Šiptarsku političarku koja je izrešetala Isusa i Bogorodicu čeka krivična prijava! Podnela ostavku!

Podeli vest

Sanija Ameti, čija je porodica izbegla sa Kosova devedesetih godina prošlog veka, podnela je juče ostavku na mesto Lidera Liberalno zelene partije u Cirihu nakon što je na društvenim mrežama objavila kako sliku Bogorodice koja u naručju drži Isusa Hrista koristi kao metu za gađanje iz pištolja.

Reagovala je i omladinska grupa Švajcarske narodne partije koja je podnela krivičnu prijavu protiv nje zbog kršenja slobode veroispovesti.

Ametijeva je po izbijanju skandala i oštre reakcije mnogih organizacija i hrišćanskih crkava, brzo  izbrisala objavu i pokušala je da se izvini, ali je njeno "izvinjenje" bilo zapravo cinično i podrugljivo.

"Kao šablon za snimanje na 10 metara, bili su mi potrebni motivi koji su bili dovoljno vidljivi. Pri ruci sam imala samo Koller katalog, koji je bio dovoljno velik. Nisam obraćala pažnju na sadržaj slika. To nije bilo u redu. Zaista mi je žao ako sam nekoga povredila", napisala je kasnije Ametijeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija