• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.09.2024

14:28

Oglasio se glavni javni tužilac - Stefanović: Takozvane optužnice protiv Radoičića i drugih Srba nemaju nikakav značaj!

informer.rs

Politika

Oglasio se glavni javni tužilac - Stefanović: Takozvane optužnice protiv Radoičića i drugih Srba nemaju nikakav značaj!

Podeli vest

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović smatra da sa stanovišta pravnog poretka Republike Srbije optužnica tzv. Specijalnog tužilaštva Kosova protiv Milana Radoičića i drugih, nema nikakav značaj.

On podseća da je teritorijalni integritet Srbije u sastavu sa Kosovom i Metohijom garantovan Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ističe da takozvane kosovske institucije nemaju nikakvu nadležnost za vođenje bilo kakvih postupaka, pa ni krivičnih.

Stefanović je ukazao da se protiv Radojičića vodi istraga pred Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zbog sumnje da je zajedno sa više NN lica izvršio tri krivična dela : Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

U okviru istrage Više javno tužilaštvo u Beogradu se preko Ministarstva pravde, obratilo EULEX-u i zatražilo da mu se dostavi kompletna dokumentacija koja se tiče kritičnog događaja od 24. septembra 2023. u mestu Banjska, napomenuo je glavni tužilac.

On je naglasio da dokumentacija do danas nije dostavljena tužilaštvu, niti je stigao bilo kakav odgovor od strane EULEX-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija