• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2024

12:52

Vučić sa učesnicima Paraolimpijskih igara u Parizu: Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu!

Tanjug

Politika

Vučić sa učesnicima Paraolimpijskih igara u Parizu: Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je učesnike Paraolimpijskih igara u Parizu i članove njihovih stručnih štabova.

Obraćanje predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas srpskim paraolimpijcima koji su osvojili šest medalja na Paraolimpijskim igrama od 28. avgusta do 8. septembra u Parizu, da su nas učinili ponosnim i da svaka medalja nosi priču o nesalomivoj volji.

- Hoću vam reći veliko hvala, pre svega i dobrodošli u svoju kuću, jer ovde je mesto da uvek obeležimo vaše fantastične rezultate, vaš ogromni trud i borbenost. Mislim da nikada toliko medijski nije bilo prikazano u celom svetu, kako su se odigravale Paraolimpijske igre i ko je kakve rezultate ostvarivao - rekao je Vučić.

On je istakao da je jako ponosan na paraolimpijce i na svih šest medalja.

- Ponosan sam na svakog od vas koji ste učestvovali na ovim igrama i na sve to što ste doneli svojoj Srbiji i svima nama. I ne samo da ste nas učinili ponosnima svojim viteškim držanjem, već ste stvarali rezultate koji će ostati urezani u našim srcima. Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu.

Foto: Tanjug

 

Kako je dodao, i zlatna medalja Dragana Ristića je dokaz da nema nepremostivih prepreka.

- A Nebojši Đuriću i toj srebrnoj medalji, već legendarnoj, koju su mu otimali, uzimali, a on je nije i borio se i izborio, pokazuje kolika je snaga ljudskog duha bolje i više nego bilo što drugo i bilo ko drugo. Draga Borislava, još dve medalje, ne znam ni šta da kažem, veliko hvala, dve veličanstvene srebrne medalje. Draga Nada Matić, uvek se pitam kako možete tako brzo da odigrate i kad pogledam te snimke, za mene je neverovatno da imate takve reflekse i da tako reagujete. Ali vam čestitam, znam koliko je truda, rada, borbe i volje u to uloženo.

Čestitao je i Željku Dimitrijeviću na bronzanoj medalji u bacanju čunja, dodajući da je pokazao neverovatnu rešenost, neverovatnu istrajnost, kao i Mitru Palikući na uspehu u parastonom tenisu.

Vučić je napomenuo da je Vlada donela odluku o isplati medalja isto onoliko koliko dobijaju olimpijci.

- Bole me priče da to finansiramo preko štapa i kanapa, a ja ovde ne vidim ni ptap ni kanap... Sešćemo da dogovorimo kako da unapredite trenažni proces i da budete zadovoljni odnosnom države... Mi smo na vas ponosni, na hrabrost istrajnost. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili na mesto na koje pripada... Čestitam vam i beskrajno hvala na svemu. Živela Srbija - rekao je Vučić.

 

Potom se obratio Nebojša Đurić u ime paraolimpijskog tima Srbije.

Kako je rekao izuzetna mu je čast što je osvojio medalju te se zahvalio državi koja je prepoznala trud i rad i zalaganje sportista.

- Svi koji smo tamo bili, bili smo među top 5 kandidata za medalju... Dali smo sve od sebe verujete predsedniče... Videli ste šta se sve tamo dešavalo u terenu i van njega... Hvala puno na svemu u zdravlju da se vidimo u Los Anđelesu - rekao je Đurić.

Đurić je potom uručio poklon predsedniku Vučiću. Posle poklona svi učesnici Paraolimpijskih igara i predsednik su se počastili tortom i obavili neformalne razgovore.

Foto: Tanjug


Paraolimpijski tim Srbije je na POI, koje su održane od 28. avgusta do 8. septembra, osvojio šest medalja.

Prijemu u Predsedništvu Srbije prisustvuju i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj.

Dragan Ristić je osvojio zlato u parastreljaštvu. Parastonoteniserka Borislava Perić Ranković osvojila je dve srebrne medalje, po jednu u singl konkurenciji i u dublu u paru sa Nadom Matić.
Do srebrnog odličja stigao je i paraatletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle.

Parastonoteniser Mitar Palikuća je osvojio bronzanu medalju u singl konkurenciji, kao i paraatletičar Željko Dimitrijević u bacanju čunja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...
Košarka

KSS nagovara Danilovića i Pešića da nastave sa radom! Šanse nisu velike, ali...

Svetislav Pešić (75) i Predrag Danilović (54) napustili su Košarkaški savez Srbije, ali njihovi najbliži saradnici čine sve kako bi ih zadržali, odnosno vratili na funkcije! Prema nezvaničnim informacijama i kuloarskim pričama, članovi Skupštine i Upravnog odbora KSS za to su da odlazeći predsednik krovne organizacije srpske košarke nastavi sa radom, a samim tim, nadaju se da bi legendarni košarkaš mogao da ubedi i popularnog Karija da ostane selektor.

12.09.2024

13:13

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...
Srbija

Ko se još ovako igra? Ima ih...

Prvi učitelji se nikada ne zaboravljaju i dobro se pamte njihove lekcije. A inicijativu jednog učitelja iz Kovina pre deceniju i po tamo su rado prihvatili i odrasli, i evo šta svake godine rade.

12.09.2024

10:45