• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2024

06:34

Tačno u 18 časova! Vučić se obraća javnosti: Glavna tema - Kosovo i Metohija!

Tanja Andrić

Politika

Tačno u 18 časova! Vučić se obraća javnosti: Glavna tema - Kosovo i Metohija!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se javnosti danas u 18.00 časova.

Vučić će se obratiti u Palati Srbija, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je u utorak rekao da će se obratiti javnosti u roku od 72 sata povodom onoga što Srbija zahteva zbog brutalnog napada na srpsko stanovništvo, pre svega na severu KiM.

- I šta je to što tzv. međunarodna zajednica nije ispunila i šta Srbija traži i šta će Srbija da učini", rekao je Vučić posle odvojenih sastanaka sa predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i ambasadorom SAD Kristoferom Hilom.

On je istakao i da je za očekivati da se sa dalekosežnim i važnim predlozima izađe pred Skupštinu Srbije tokom oktobra.

- Imaćemo mnogo bitnih sastanaka, jer moramo da se borimo za poziciju Srbije u svetu, da tražimo saveznike. Na tom planu i po tom pitanju radićemo sve što je moguće - rekao je Vučić.

Foto: Foto: Tanja Andrić

 

Predsednik je ocenio da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti želi uništenje i progon srpskog naroda sa KiM  i dodao da misli da to nije jasno samo Beogradu, već i svima drugima.

- Kada ukinete 5.800 radnih mesta i kada ljudi više ne mogu da obavljaju ništa od onoga što svakome u savremenom svetu može, samo zahvaljujući ilegalnim, kriminalnim i protivzakonitim odlukama Kurtija, morate da preduzimate radnje koje će da vode vraćanju određenih prava, što bi se nazvalo status kvo ante - naveo je Vučić.

Foto: Foto: Tanja Andrić

 

Dodao je da su iz Evrope i od zemalja Kvinte došle samo reči osude, a da se na delu ne vidi ništa.

Predsednik je naglasio da je Beograd uvek otvoren za dijalog sa Prištinom i da je spreman da ode u Brisel kako bi nastavio dijalog sa Kurtijem, ali da Srbija  neće dozvoliti pogrom i progon svog stanovništva.

Lajčak je posle sastanka u Beogradu rekao da mu je Vučić preneo veliku zabrinutost zbog situacije u kojoj se nalaze Srbi na KiM. 

On je rekao da je taj sastanak bio priprema za naredni sastanak glavnih pregovarača i da treba da se razgovara i pronađu rešenja u okviru dijaloga.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)
Kultura

Objavljen tizer za prvi srpski postapokaliptični film "Volja sinovljeva" (FOTO/VIDEO)

Misteriozni slepi guslar luta razrušenim svetom uz poj pesme Volja sinovljeva koja opisuje malu zajednicu uzgajivača semena pšenice koja je živela daleko u pustinji i odbijala da se povinuje tiraniji udaljenog grada - ovaj kratak opis filma "Volja sinovljeva" uvodi nas kroz vrata potpune žanrovske i produkcijske inovacije koja do sada nije viđena u domaćoj kinematografiji.

12.09.2024

13:04

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!
Srbija

(VIDEO) Kad ministarka zavrne rukave i prione na posao!

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Pirot, gde je posle razgovora sa gradonačelnikom i obilaska Doma zdravlja i vrtića "Crvenkapa" posetila i porodicu Kostić u u pirotskom prigradskom selu Krupac.

12.09.2024

17:49