• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.09.2024

14:40

"Država Srbija je ovim odlučila da deluje protiv politike Prištine": Stefanović o merama koje je saopštio Vučić

www.mod.gov.rs

Politika

"Država Srbija je ovim odlučila da deluje protiv politike Prištine": Stefanović o merama koje je saopštio Vučić

Podeli vest

Nebojša Stefanović, član Predsedništva SNS-a, oglasio se povodom najnovije situacije na KiM.

- Nove mere koje se tiču Kosova i Metohije su čin odgovorne države i njenog predsednika Aleksandra Vučića za odbranu suvereniteta i zaštitu našeg stanovništva, a protiv kriminala i samovolje prištinskih vlasti. Ovo je duboko promišljena politika predsednika Vučića da je najpreče zaštititi naš narod na Kosovu i Metohiji, u trenutku kada je ugrožen njegov goli opstanak.

Država Srbija je ovim odlučila da deluje protiv politike Prištine čiji je konačni cilj da Kosovo i Metohija ostanu bez Srba. Kada se međunarodna zajednica oglušuje na naša stalna upozorenja da spreči neviđeno nasilje Prištine nad Srbima na Kosovu i Metohiji, odgovor predsednika Vučića je snažan i beskompromisan. On je istovremeno državnički promišljen, jer će razočarati sve one u Prištini, ali i jastrebove među njihovim mentorima, koji već dugo provociraju Srbiju da silom reaguje na Kosovu i Metohiji. Srbija neće upasti u tu klopku, zato što je mudra i odgovorna i zato što dobro zna da su politička rešenja jedina koja mogu da osiguraju bezbednost i prosperitet našem narodu na Kosovu i Metohiji.

Zato su odluke predsednika Srbije i Vlade Srbije jedini put koji našem narodu u celoj Srbiji, a naročito na Kosovu i Metohiji mogu da garantuju mir i opstanak. Mnogi u Prištini i u svetu će biti razočarani, ali morali su do sada da nauče da sa Srbijom ne mogu da se ponašaju kako su se nekad ponašali i da moraju da je uvažavaju kao jaku i odgovornu državu. Najnovije odluke pokazale su da Srbija predvođena predsednikom Vučićem želi kompromis sa Albancima, ali da neće da uzmakne ni pedalj od svojih najvažnijih nacionalnih i državnih interesa.

Očekujem pre svega od međunarodne zajednice da uzme vrlo ozbiljno našu rešenost da mirnim putem zaštitimo naše stanovništvo na Kosovu i Metohiji i obezbedimo im punu zaštitu. To uključuje i hitno formiranje Zajednice srpskih opština kao garanciju njihovog opstanka na tlu na kojem žive već vekovima.

Politika predsednika Vučića je jedini garant Srbima na Kosovu i Metohiji da će imati svu zaštitu naše države i da će ostati da žive na svojoj dedovini u miru i pod najvećom pažnjom i podrškom naše jedine države Srbije. - istakao je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45