• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.09.2024

14:54

Aleksandar Antić izneo jasan stav: Mere države Srbije odlučna brana protiv Kurtijevog nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Informer.rs/printscreen

Politika

Aleksandar Antić izneo jasan stav: Mere države Srbije odlučna brana protiv Kurtijevog nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji!

Podeli vest

''Naša dužnost, kao države, je da zaštiti svakog svog građanina, a zaštita je danas najpotrebnija Srbima na severu Kosova i Metohije, koji stradaju od nezapamćenog zuluma prištinskih političara i kriminalnih grupa pod njihovom kontrolom.''

Država Srbija stala je u zaštitu našeg naroda na Kosovu i Metohiji pred ogoljenim nasiljem Prištine i Albina Kurtija koje je pretilo da ih protera i uništi svaki trag njihovog vekovnog postojanja.

Odluke predsednika Aleksandra Vučića i naše vlade najodlučniji su korak koji pokazuje da država Srbija neće ustuknuti pred pretnjama i nasiljem Kurtijevog kriminalnog aparata.

Ako je međunarodna zajednica, koja je za to ovlašćena svim međunarodnim odlukama, i dalje slepa na hapšenja, proterivanja Srba, na ukidanje njihovih institucija, onda država Srbija i njen predsednik ne mogu da ostanu po strani. Mere koje je predstavio predsednik Vučić odlučna su brana za svaki dalji pritisak Prištine na kosovske Srbe.

Naša dužnost, kao države, je da zaštiti svakog svog građanina, a zaštita je danas najpotrebnija Srbima na severu Kosova i Metohije, koji stradaju od nezapamćenog zuluma prištinskih političara i kriminalnih grupa pod njihovom kontrolom. Politika predsednika Vučića još jednom je pokazala svoju odlučnost da se do rešenja dođe isključivo mirnim putem, ali uvek uz čvrst stav da Srbija neće prepustiti svoj narod nemilosti nasilnika iz Prištine.

Međunarodna zajednica mora da upotrebi svoje mehanizme i da odlučnije nego do sada stane na branu Kurtijevom nasilju. Srbija i predsednik Vučić su u tome nezamenljivi partneri što je još jednom potvrđeno ovim merama, koje pre svega štite sva prava našeg naroda na Kosovu i Metohiji, a istovremeno suverenitet Srbije na celoj svojoj teritoriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45