• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2024

11:00

Premijer Vučević poslao jasnu poruku ministrima u Vladi: Moraće više da se bave KiM i naprave posebne timove, a manje tenderima i slikanjem!

Pedja Milosavljević

Politika

Premijer Vučević poslao jasnu poruku ministrima u Vladi: Moraće više da se bave KiM i naprave posebne timove, a manje tenderima i slikanjem!

Podeli vest

Ministri u Vladi moraće više da se bave Kosovom i Metohijom, istakao je premijer Miloš Vučević za "Novo jutro", na televiziji Pink.

Vučević je naveo da je svim ministarstvima naloženo da krenu u hitnu izradu svih akata i zakonskih rešenja u skladu sa najavama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic)

 

- Posebno Ministarstvo za rad, socijalnu brigu i boračka prava gde se KiM proglašava kao područje za posebnu socijalnu podršku, Ministarstvo pravde o uvođenju posebnog ili specijalnog odeljenja za sve što se dešava na KiM i treći akt kojim ćemo proglasiti nelegalnim sve akte koje jednostrano radi Priština neće za nas proizvoditi javno dejstvo. S tim idemo pred narodne poslanike. Nemamo nameru da vodimo jalove rasprave, ovde se borimo za puki opstanak naroda na KiM i cele države. Branimo Srbiju, nije cilj da imamo ratove, ali da budemo nemi i slepi to je nedopustivo. Moraće i ministri u Vladi mnogo više da se bave Kosovom i Metohijom, a ne samo tenderima, dobrim PR agencijama, lepim slikanjima. Kritikujem sopstvenu Vladu. Moraće da imaju posebne timove koji će biti posvećeni svakodnevnom radu na KiM. Svakodnevno se retko ko bavi KiM, osim Kancelarije za KiM i predsednika. A s druge strane se Aljbin Kurti i njegov tim samo time bave. Mi ćemo se baviti i penzijama, platama, nećemo ih zapostaviti, ali ćemo se razmrdati i probuditi. Nije sporna podrška Kine i Ruske federacije, kao i veliki broj afričkih, azijskih država. Treba nam EU, ali ne prihvatam da je uslov da mi budemo deo evropske porodice ako nešto amputiramo sebi.

Foto: Pedja Milosavljević

 

On je naglasio da je neprirodno da se ne podržava politika države.

- Neka koalicija vas je kandidovala, predvođena predsednikom, građani su dali većinsku podršku, vi stoga dobijate posao ministra. Vi onda nemate osećaj da budete deo te politike. Nego ste šta? Ekspert. Al' ekspert za lepe stavri, a ne za teške. Nek neko drugi priča o RS i KiM, jer ne zna kako će ambasade reagovati. A kako će ambasade reagovati na to što su nam uhapsili čoveka od 85 godina?

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija