• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2024

15:07

Ministar Gašić odgovorio Ponošu: Jasno je da je on protiv svake mere i odluke koja jača našu vojsku!

mod.gov.rs

Politika

Ministar Gašić odgovorio Ponošu: Jasno je da je on protiv svake mere i odluke koja jača našu vojsku!

Podeli vest

Ministar odbrane Bratislav Gašić odbacio je kao neistinite i krajnje zlonamerne tvrdnje narodnog poslanika Zdravka Ponoša u vezi sa inicijativom za vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

- Iz obilja besmislica i kontradiktornih tvrdnji o potrebama mirnodopske i ratne vojske koje je izrekao Zdravko Ponoš, jedino se jasno može zaključiti da je on protiv svake mere i odluke čiji je cilj da našu vojsku ojača. Koju god inicijativu da pokrene predsednik Vučić, bilo da je reč o politici, ekonomiji ili odbrani, dežurni prodavci magle, u nedostatku sopstvenih ideja i rezultata, napašće bestidno i brutalno, a ovo je jedan od tih primera - rekao je ministar Gašić.

Prema njegovim rečima, apsurdno je da bivši načelnik Generalštaba za čijeg mandata su iz vojske oterane najsposobnije starešine i koji je odobravao uništavanje i prodaju više stotina komada upotrebljive ratne tehnike, sada drži slovo o potrebama popune naših jedinica, ili još gore - poziva Generalštab da reaguje u ime „vojne struke“ i založi se za njegove političke interese.

- Zamislite, Ponoš najsavremenije borbene sisteme naziva „gvožđurijom“. To je apsurdno koliko i ocene da na njima nema ko da radi. Apsolutno sva savremena sredstva koja smo u prethodnom periodu nabavili, što od domaće odbrambene industrije, što iz uvoza, uveliko su na upotrebi u Vojsci Srbije, a biće ih još - naglasio je ministar odbrane.

Gašić podvlači da je opremanje i sveukupno jačanje Vojske Srbije proces čiji jedini cilj je da naša država bude bezbednija u uslovima zaoštravanja međunarodnih odnosa. Uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, rekao je, samo je jedna od mera koja će doprineti da kao država i kao društvo budemo otporniji na izazove i pretnje našoj slobodi i nezavisnosti.

- U napadima mržnje prema predsedniku Vučiću i svemu što on uradi, Ponoš pominje nekakvu političku indoktrinaciju vojnika… To je potpuna besmislica, o čemu može posvedočiti svaki profesionalni pripadnik Vojske Srbije. U našoj vojsci nije bilo, niti će biti politike i političke indoktrinacije. Jedina indoktrinacija, ako uopšte možemo upotrebiti taj izraz, prema vojnicima na obaveznom služenju biće rodoljublje. Pored vojne obuke, daćemo sve od sebe da u njima afirmišemo zdrave patriotske vrednosti kao osnovu zdravog vojničkog morala. Tome ćemo težiti i time se ponositi - zaključio je ministar odbrane Bratislav Gašić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija