• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2024

10:09

Opet laži Šolakovih medija! Brnabić: Od teme litijuma beži opozicija, ja tu raspravu jedva čekam! Izgleda da ih je sramota onakvog predloga zakona...

Fotoilustracija/Insajder

Politika

Opet laži Šolakovih medija! Brnabić: Od teme litijuma beži opozicija, ja tu raspravu jedva čekam! Izgleda da ih je sramota onakvog predloga zakona...

Podeli vest

Predsednica Skupštne Srbije Ana Brnabić reagovala je na naslovnu stranu tajkunskog dnevnog lista "Nova" u kome je navedena bezočna laž da vlast beži od rasprave o Kosovu i Metohiji i litijumu.

Iako je Brnabić juče na otvaranju rasprave o rebalansu budžeta u prlamentu zamolila opoziciju da kaže šta i kako hoće da radi u Narodnoj skupštini, s obzirom na to da namerno odugovlači sednicu, te da su podneli neverovatnih 146 amandmana o kojima treba da se raspravlja do kraja vanrednog zasedanja, koje ističe 30. septembra u ponoć, tajkunske medije to nije sprečilo da objave još jednu brutalnu laž u nizu. 

- Opet laži na naslovnim stranama Šolakovih medija. Gospodo, temu litijuma u Narodnoj skupštini otvorila sam ja, a ne opozicija, i to na Kolegijumu održanom 14. juna, dan nakon što je Rio Tinto objavio nacrte Studija o proceni uticaja na životnu sredinu. Da ne bežimo od ove teme i da baš mi želimo da javnosti pokažemo svo licemerje opozicije na ovoj temi pokazuje i to da sam, tokom vanrednog zasedanja, na sednici o ratifikaciji Deklaracije sa Svesrpskog sabora, u julu, dopustila da se priča upravo o litijumu, umesto o tačkama na dnevnom redu.

Zahtev za sazivanje sednice tokom vanrednog zasedanja, a na temu zabrane istraživanja litijuma i bora, upućen mi je, od strane opozicije, 10. septembra. Već 18. septembra sam zakazala Kolegijum da se dogovorimo kada će ovo biti na dnevnom redu. Takva efikasnost prema zahtevima opozicije teško da je ikada viđena u Skupštini.

Da bi ova tema brže stigla na dnevni red, iako se sednice Narodne skupštine održavaju utorkom, sredom i četvrtkom, zasedanje smo počeli u ponedeljak, a nastavljamo sa radom u petak. To su dva dodatna dana za raspravu o rebalansu, kako bi brže završili i prešli na sednicu o litijumu.

Ni pet dana rasprave, uz to da se poslanici Srpske napredne stranke ponovo uzdržavaju od korišćenja svog vremena, opoziciji nije dovoljno - uglavnom pričaju o onome što nije na dnevnom redu i zloupotrebljavaju se svi mehanizmi da se ova sednica produži – povrede poslovnika, replike, amandmani radi kupovine vremena, a ne radi korekcija predloga zakona, i sl.

Opozicija je mogla ovaj predlog da preda i u junu, i u julu, i u avgustu, mogla je da traži da bude održana sednica tokom redovnog zasedanja, mogli su milion stvari koje bi omogućile da se o ovome raspravlja bez ikakvih problema, ali.... I uvek ali – ili ne znaju šta hoće, ili ih je toliko sramota od ovakvog predloga zakona kakav su uputili da po svaku cenu žele da izbegnu raspravu.

Ja se upravo toj raspravi beskonačno radujem - napisala je predsednica parlamenta. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)
Live TV

Stigla je "Nacionalna čitanka" za najmlađe đake! Evo kakve zanimljive sadržaje nudi "Riznica"! (VIDEO)

Izmenom zakona o udžbenicima uvedena je "Nacionalna čitanka" za osnovno i srednje obrazovanje. Inicijativa je potekla od predsednika Aleksandra Vučića, a učenici će je dobiti besplatno. Šta je to što će nacionalna čitanka doneti nastavnicima, a šta učenicima? Na ovu temu u "Info jutro" govorili su direktor OŠ "Kneginja Milica" Darko Eger i učiteljica Anita Gvero.

27.09.2024

09:27

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30