• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2024

15:59

Jovanov: Srđan Milivojević 2011. glasao da Rio Tinto rudari litijum

Pedja Milosavljević

Politika

Jovanov: Srđan Milivojević 2011. glasao da Rio Tinto rudari litijum

Podeli vest

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević glasao je kao poslanik 2011. godine za zakon o rudarstvu I geološkim istraživanjima I Strategiju kojim je podržao da Rio Tinto eksploatiše litijum u Srbiji, izjavio je šef poslanika SNS u parlamentu Milenko Jovanov.

On je poslanicima predstavio listing sa sednice održane 22. novembra 2011. godine u kome se vidi da je Milivojević glasao za Zakon o rudarstvu i geološkim istraživanjima.

- U zakonu se u članu 52. kaže se sledeće - 'Nosilac eksploatacije je privredno društvo ili preduzetnik koji je nosilac istraživanja' – čitaj Rio Tinto. I za to je glasao tada poslanik Milivojević - naveo je Jovanov.

Prema rečima poslanika SNS to nije kraj, jer je tada usvojena i Strategija države do 2030. godine kada je reč o rudarskim istraživanjima i eksploataciji ruda i minerala.

I za tu Strategiju je prema listingu sa glasanja glasao poslanik Demokratske stranke Milivojević.

- 'Potrebna je eksplooatacija litijuma I borata zbog toga što su to mineralni resursi od svetskog značaja I celu investiciju od istraživanja pa nadalje vodi jedna od najvećih svetskih rudarskih kompanija' – čitaj Rio Tinto - pročitao je Jovanov deo Strategije i objasnio da je i u tom delu Milivojević u stvari podržao kompaniju Rio Tinto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!
NBA

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić (29), juče je prisustvovao redovnoj konferenciji za medije povodom početka nove NBA sezone. Kao i obićno, momak iz Sombora je svojom spontanošću i šalama, kako na svoj, tako i na tuđi račun, oduševio prisutne. Ipak, pažnju su ovog puta privukle i njegove nove patike - specijalno dizajniran model sa potpisom i još jednim detaljem.

27.09.2024

17:50

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija