• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.10.2024

12:28

Vučić sa delegacijom MMF: Srbija je zabeležila snažan rast, uprkos energetskoj krizi! Nastavlja da ulaže u kapitalne projekte, kako bi dodatno pospešila priliv novih investicija!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić sa delegacijom MMF: Srbija je zabeležila snažan rast, uprkos energetskoj krizi! Nastavlja da ulaže u kapitalne projekte, kako bi dodatno pospešila priliv novih investicija!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda koju predvodi šef misije u Srbiji Donal Mekgetigen.

- Sa delegacijom MMF o najbitnijim pitanjima naše saradnje, projekcijama za predstojeći period, analizama rizika i kretanjima na tržištu, kao i o očekivanom prilivu stranih direktnih investicija i fiskalnoj disciplini. Razgovarali smo i o ekonomskim reformama, strateškim planovima za dalji razvoj naše zemlje i jačanju saradnje između Srbije i MMF-a.

Istakao sam odlične rezultate postignute u prethodnom periodu, posebno u pogledu pada inflacije i mera u pogledu kontrole inflatornih udara, jačanja tržišta rada i nikad većih rezervi koje su nam danas na raspolaganju.

Ocenio sam da je Srbija, kroz ozbiljne mere i dobra predviđnja, zabeležila snažan rast uprkos energetskoj krizi, kao i da nastavlja da ulaže u neophodnu infrastrukturu i druge kapitalne projekte, kako bi dodatno pospešila priliv novih investicija.

Razmenili smo mišljenja i o izazovima sa kojima se Srbija, kao i većina sveta, suočava u trenutnim ekonomskim okolnostima. Zahvalio sam MMF-u na podršci naporima naše zemlje u cilju stvaranja dobrog investicionog okruženja, kao i na preporukama za dalje jačanje fiskalne stabilnosti.

Istakao sam da, uzimajući u obzir tekuću dinamiku privredne aktivnosti i očekivanja do kraja godine, ostajemo pri proceni rasta od 3,8%, kao i da planiramo još snažniji rast u narednim godinama.

Razmenili smo mišljenja i o daljim merama i koracima za očuvanje makroekonomske i finansijske stabilnosti, jačanje otpornosti privrede i reformi u domaćem energetskom sektoru. U tom kontekstu, naglasio sam da je snaženje saradnje između naše zemlje i MMF-a od velikog značaja za ekonomski napredak Srbije i osiguranje stabilnosti, kao i da Srbija ostaje posvećena otvorenoj i konstruktivnoj razmeni sa MMF-om, kao jednoj od najuglednijih globalnih finansijskih institucija - napisao je Vučić. 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija