• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2024

10:03

Vesić: Još jedan avion u floti "Er Srbije", kompanija dokaz srpskog uspeha

informer.rs

Politika

Vesić: Još jedan avion u floti "Er Srbije", kompanija dokaz srpskog uspeha

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić poručio je danas, nakon što je flota "Er Srbije" postala bogatija za još jedan širokotrupni avion, da je nacionalna avio-kompanija dokaz srpskog uspeha u prethodnoj deceniji.

- U petak je stigao treći širokotrupni avion Erbas A 330-200. Er Srbija ima ukupno 26 aviona. Imamo sada tri širokotrupna Erbasa A 330-200, tri aviona tipa A 320, kao i 10 aviona Erbas A 319, te 10 letelica ATR. Uz još jedan Embrajer E195, kompanija će imati 27 aviona - rekao je Vesić na TV Pink.

Naveo je da "Er Srbija", sa poslednjom uvedenom linijom, pre nekoliko dana, za kineski grad Guangdžo, ima čak 85 avio-linija.

- Pre nekoliko dana, zabeležen je 30-milioniti putnik od osnivanja kompanije. Do 25. septembra ove godine bilo je 3,4 miliona putnika, dok je cele prošle godine ’Er Srbija’ prevezla oko 4,2 miliona putnika - ukazao je ministar.

Podsetio je da je JAT, na vrhuncu svoje moću u nekadašnjoj SFRJ koja je brojala 20 miliona građana - imala 5,5 miliona putnika, što se tada smatralo velikim uspehom.

- Kada se jednog dana budu svodili računi, kada se govorilo o napretku Srbije u vreme kada je Aleksandar Vučić bio prvi potpredsednik vlade, premijer i predsednik, govoriće se da se u to vreme dogodio najveći tehnološki napredak, posebno kada su u pitanju ’Er Srbija’ i brze pruge koje gradimo - rekao je Vesić.

Istakao je da se na primeru izgradnje brzih pruga i „Er Srbije“ najbolje vidi tehnološki iskorak Srbije.

- 'Er Srbija' je najbrže rastuća kompanija i pokazuje koliko Srbija. Zato smo i ponosni na tu kompaniju jer je ona dokaz srpskog uspeha - zaključio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija