• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.10.2024

06:52

Vučić danas i sutra u Nemačkoj, sastaće se sa Šolcom

buducnostsrbijeav

Politika

Vučić danas i sutra u Nemačkoj, sastaće se sa Šolcom

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Saveznoj Republici Nemačkoj, gde će učestvovati na Hamburškoj konferenciji o održivosti i sastati se sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Hamburška konferencija o održivosti, na kojoj će se razgovarati o daljoj implementaciji zajedničkih procesa za postizanje ciljeva održivog razvoja UN biće održana u nemačkom gradu Hamburgu. Hamburšku konferenciji o održivosti, koja će biti održana prvi put, sutra će otvoriti kancelar Savezne Republike Nemačke Olaf Šolc.

Tom prilikom okupiće se šefovi država iz celog sveta, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija, a među učesnicima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić će u utorak, tokom drugog dana konferecnije, učestvovati na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama". 

Tokom boravka u Hamburgu predsednik Vučić sastaće se sa kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom, kao i sa drugim zvaničnicima.

Hamburška konferencija o održivosti, u vreme rastućih geopolitičkih kriza, promoviše multilateralnu razmenu, podstiče otvoreni dijalog i ima za cilj jačanje uloge i poverenja u međunarodna partnerstva.

Tokom dva dana konferencije, planirane su brojne diskusije, koje se fokusiraju na dizajn političkih okvira za zajedničko delovanje i zajedničko stvaranje iskoraka za postizanje Ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

Hamburška konferencija o održivosti posebno ima za cilj jačanje uloge i odgovornosti privatnog sektora u novim savezima za održivost. 

Inače, Ciljeve održivog razvoja, usvojile su Ujedinjene nacije 2015. godine kao univerzalni poziv na akciju za okončanje siromaštva, zaštitu planete i obezbeđivanje da do 2030. godine svi ljudi uživaju u miru i prosperitetu.

Hamburška konferencija o održivosti je nastala kao inicijativa nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, Fondacije Mikel Oto i grada Hamburga.

Uoči početka konferencije, u Hamburgu se vrše poslednje pripreme, a takođe interesovanje medija za ovaj dogadjaj je veliko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija