• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

07.10.2024

13:06

Priština ukinula zabranu ulaska proizvoda iz centralne Srbije, mera važi samo za punkt Merdare!

REUTERS/Valdrin Xhemaj

Politika

Priština ukinula zabranu ulaska proizvoda iz centralne Srbije, mera važi samo za punkt Merdare!

Podeli vest

Takozvano Ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini ukinulo je zabranu proizvoda koji se iz centralne Srbije plasiraju na tržište na KiM, prenose mediji na albanskom. Uklanjanje mera zabrane srpske robe važiće samo za administrativni punkt Merdare. Mere zabrane ostaju na snazi na ostalim punktovima sa centralnom Srbijom.

U Prištini su zabranili robu iz centralne Srbije nakon što su pripadnici MUP-a Srbije prošle godine uhapsili trojicu policajaca albanske nacionalnosti, jer su, kako je tada saopšteno, ilegalno prešli administrativnu liniju.

Prištinske vlasti saopštile su  tada da sumnja da se u kamionima sa robom iz centralne Srbije prevozi oružje na KiM.

Mera bezbednosti je tada donekle ublažena tako što je dozvoljen plasman sirovina i poluproizvoda iz centralne Srbije, potrebnih za finalnu proizvodnju na KiM.

Novom odlukom, koju je nadležnim institucijama danas prosledio takozvani ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja, zabrana uvoza ovih proizvoda biće zamenjena "detaljnom kontrolom” kamiona koji ulaze iz centralne Srbije.

Mere zabrane ostaju na snazi na ostalim punktovima sa centralnom Srbijom.

Nemačka je zapretila vlastima u Prištini neučešćem na samitu Berlinskog procesa 14. oktobra ako ne ukinu zabranu robe iz centralne Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hoće da etnički očisti Pokrajinu! Vujičić: Cilj Kurtija je da na KiM ugasi sve što bi trebalo da funkcioniše u sistemu Srbije!
Politika

Hoće da etnički očisti Pokrajinu! Vujičić: Cilj Kurtija je da na KiM ugasi sve što bi trebalo da funkcioniše u sistemu Srbije!

Predsednica Odbora za Kosovo i Metohiju Danijela Vujičić izjavila je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima za cilj da na KIM ugasi sve ono što bi trebalo da funkcioniše u okviru sistema Srbije, da etnički očisti Pokrajinu, potpuno izađe iz dijaloga sa Beogradim i da teme koje su od važnosti za suživot na KiM svede na lokal.

03.10.2024

12:25

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija