• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.10.2024

12:30

Petković reagovao na Kurtijev teror! Obavešteni Lajčak, međunarodna zajednica i EU: Samo ugroženi Srbi na KiM nemaju nikakva prava

Tanjug

Politika

Petković reagovao na Kurtijev teror! Obavešteni Lajčak, međunarodna zajednica i EU: Samo ugroženi Srbi na KiM nemaju nikakva prava

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković reagovao je na poslednji u nizu terora u režiji lažnog premijera samoproklamovanog Kosova Aljbina Kurtija koji je odlučio da zatvori Centar za socijalni rad u Leposaviću i najugoženije ostavi na ulici gladne.

- Alibin Kurti je rešio da svoju prljavu i antisrpsku kampanju vodi preko leđa najugroženijih Srba na Kosovu i Metohiji zbog čega je doneo odluku da zatvori i Centar za socijalni rad u Leposaviću i korisnike i zaposlene izbaci na ulicu! - rekao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurti na ovaj način želi da više od 1.500 korisnika različitih vidova socijalne pomoći ostavi na ulici bez ikakvih primanja i pomoći, kojima je ona od životne važnosti.

- Posle zatvaranja Privremenih organa, ukidanja dinara, zatvaranja Pošte i Banke Poštanska štedionica, Kurti je sada udario i na najosetljivije, one koji bez redovne mesečne socijalne pomoći ne mogu da prežive, kojima je socijalna pomoć države Srbije jedino primanje, na invalide, decu bez roditeljskog staranja, bolesne, nemoćne i stare - naglašava direktor Kancelarije za KiM i nastavlja:

- To je pravo lice režima Aljbina Kurtija, ogoljena mržnja i zatiranje svega srpskog na Kosovu i Metohiji, a ako krene u realizaciju svog nauma, to će dovesti do novog talasa iseljavanja Srba sa ovih prostora, posebno opštine iz Leposavić. Zato on nema šta ni danas da traži u Leposaviću, i najavljuje nekakva porodilišta, jer on gde god dodje, donosi samo nesreću srpskom narodu. Srbi imaju svoja porodilišta i svoje bolnice. 

Petković kaže da je o suludom naumu Aljbina Kurtija odmah smo obavešten i Miroslav Lajčak, međunarodna zajednica i države članice EU.

- Jer svuda na svetu socijalni slučajevi jesu zaštićene kategorije stanovništva, uživaju poseban stepen prava, samo ugroženi Srbi na Kosovu i Metohiji nemaju nikakva prava i Kurti pred očima međunarodne zajednice želi da ih obespravi i zatre - završio je Petković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!
Fudbal

Saznajemo: Slaviša Jokanović pronašao angažman!

Slaviša Jokanović (56) ima novi posao! Kako ekskluzivno saznaje Informer, poznati srpski fudbalski stručnjak iz Novog Sada dogovorio je novi angažman i u martu 2025. godine preuzeće kineski Peking Guan, saznaje Informer!

09.10.2024

09:22

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!
Srbija

Skovano iz zapadne i ustaške "kuhinje": Atentat na kralja Aleksandra potpuno promenio tok srpske istorije!

Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević nije želeo da umre u krevetu, od starosti. Maštao je da će život okončati boreći se za svoj narod. Tako je i bilo. Vođa, koji je sa srpskim ratnicima preživeo mnoge golgote u Prvom svetskom ratu, nastradao je u Marselju 9. oktobra 1934, tokom diplomatske posete Francuskoj. Ubili su ga zaverenici iz ustaškog pokreta Ante Pavelića.

09.10.2024

07:23

Nauka