• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novica Popović

20.10.2024

18:52

SAZNAJEMO! Čeda mora na operaciju kičme: Odbio intervenciju u Minhenu, ima poverenje u naše lekare!

Masha Bandjur

Politika

SAZNAJEMO! Čeda mora na operaciju kičme: Odbio intervenciju u Minhenu, ima poverenje u naše lekare!

Podeli vest

Lider LDP Čedomir Jovanović mora na operaciju lumbalnih pršljenova kičme, ekskluzivno saznaje Informer!

Prema našim informacijama, reč je o staroj povredi koja se krajem septembra iskomplikovala, ako koju Čeda vuče još od 2013. godine tokom ekspedicije na Karakorum i čuveni planinski vrh K2.

On je do sada takozvanim konzervativnim terapijama rešavao povremena pogoršanja i probleme koje je izazivala povreda četvrtog i petog pršljena, ali se tokom septembra situacija islomplikovala u postepeno oduzimanje desne noge. 

Foto: Masha Bandjur

 

Nakon dijagnostike i konsultacije sa našim  najvećim stručnjacima za neurohirurgiju dogovorena je hitna operacija kičme kako se povreda ne bi pogoršala u paralizu desne noge. 

Prema saznanjima Informera, s obzirom na to da su u dijagnostici konsultovani neurohirurzi sa klinike u Minhenu koji su pre dve godine pomogli našim lekarima u prvoj operaciji te vrste koja je izvedena u Srbiji, Jovanoviću je ponuđen odlazak na operaciju u Minhen, ali je on tu mogućnost izričito odbio jer ima apsolutno poverenje u sposobnost nasih stručnjaka koji su i do sada, uprkos vrlo ozbiljnim povredama i komplikovanim hirurškim zahvatima, izvanredno rešavali sve teške situacije. 

Podsetimo, u martu ove godine profesor doktor Goran Tulić uspešno je operisao Čedu i praktično mu spasio desno koleno, uprkos tome što mu je još 2016. godine na jednoj od najrenomiranijih ortopedskih klinika u svetu rečeno da je jedino rešenje ugradnja proteze.

Inače, kako smo uspeli da saznamo, Čeda već nekoliko dana leži na odeljenju ortopedije Univerzitetskog kliničkog centra Srbije gde su u toku pripreme za operaciju, koju bi sutra trebalo da izvrši spinalni hirurg Slaviša Zagorac sa svojim timom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)
Live TV

Nikako ne smemo zaboraviti da nam je Izrael pomagao tokom rata u Bosni! Palestinski narod je bio žrtva i talac Hamasa! (VIDEO)

Jahja Sinvar, vođa Hamasa, ubijen je u u Gazi pre nekoliko dana, a nedavno je i pokušan napad dronom na privatnu rezidenciju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua. Kako će ovo uticati na tok sukoba na teritoriji Izraela komentarisali su analitičar profesor dr Miloš Laban i inženjer telekomunikacija Avram Izrael tokom gostovanja u "Info jutru".

20.10.2024

09:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!
Srbija

Mile peče rakiju, al' je ne okuša! Evo šta kaže!

Ove godine su kazandžije i lampeci za pečenje rakije posebno traženi, jer je šljiva u čačanskom kraju dobro rodila. Kolika je potražnja svedoče i liste čekanja, kod malobrojnih koji se ovim poslom još bave.

20.10.2024

17:27