• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.10.2024

11:19

Tajkun bi opet da uređuje RTS: Đilas bežao kao oparen od Vučića, zapamćen po aferi "sekunde", a sad se vraća na staro

ATAIMAGES/printscreen

Politika

Tajkun bi opet da uređuje RTS: Đilas bežao kao oparen od Vučića, zapamćen po aferi "sekunde", a sad se vraća na staro

Podeli vest

Stranka slobode i pravde, na čijem čelu je tajkun Dragan Đilas, zahteva da njihov lider u "najkraćem roku", gostuje na Radio televiziji Srbije (RTS).

Ovako bahati zahtevi ne treba da čude s obzirom na to da je Đilas navikao da uređuje RTS.

Naime, 2019. godine došlo je do hapšenja Đilasovih ljudi iz "Dajrekt medijе" zbog malverzacija sa sekundama na RTS.

Reč je o ugovoru o finansiranju Lige šampiona i Lige Evrope, kao i dve televizijske serije, "Nepobedivo srce" i "Moj rođak sa sela 2", čime su pribavili protivpravnu imovinsku korist "Dајrekt mediji" od 248.965.564 dinara, a na štetu RTS-a i građana Srbije.

Na taj način, Đilas je praktično otimao reklamni prostor mimo ugovora i zakona, direktno zavlačio ruku u džep građana, a sada bi da se vrati na staro i da opet uređuje javni servis.

Foto: printscreen

 

Na ovaj, u najmanju ruku, skandalozan zahtev, reagovao je i nekadašnji novinar TV B92 Uroš Piper.

- Đilasov SSP traži da im šef gostuje na RTS-u, kažu da on odgovori Vučiću. Reče SSP (iako nikada sami izmereni na izborima) da su najjača opoziciona stranka. A da se podsetimo kako je nekada Đilas (2012.) odgovorao kada je trebalo pred izbore da ide na duel sa Vučićem: "Tu je ta situacija, vi znate moj stav, ja neću da idem u duel sa Aleksandrom Vučićem zato što smatram da nemamo o čemu da pričamo. Pričali bi o tome šta sam ja sve uradio i o tome kako bi on to bolje radio...", govorio nekada Đilas. U prevodu, današnji šef opozicije je bio u stilu na pitanje pa hoćeš li TV duel sa Vučićem - "hoću, hoću, samo tetki lek da odnesem i dolazim.." - naveo je Piper na mreži Iks.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija