• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

23.10.2024

10:25

Zakazana nova runda pregovora: U Briselu 24. oktobra nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Informer

Politika

Zakazana nova runda pregovora: U Briselu 24. oktobra nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Podeli vest

U Briselu će 24. oktobra na tehničkom nivou biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine. Tokom poslednjeg sastanka koji je održan 17. septembra, nije došlo do trojnog susteta delegacija Beograda i Prištine.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju i glavni pregovarač Beograda Petar Petković, rekao je da do susreta nije došlo jer je to odbio pregovarač Prištine Besnik Bisljimi, zbog toga što je delegacija Beograda insistirala na temama kao što su Zajednica srpskih opština, poštanske usluge, pitanje primene sporazuma i mere za zaštitu srpskog naroda.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

 

Glavni pregovarači Beograda i Prištine poslednji put su se sastali 17. septembra, takođe u prestonici Belgije, na odvojenim sastancima sa Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine.

Bisljimi odbio sastanak

Tada nije održan trojni sastanak u okviru dijaloga koji se vodi uz posredovanje EU, jer je to odbio Besnik Bisljimi, glavni pregovarač Prištine.

Foto: Foto: Ekonomia Online

Besnik Bisljimi i Miroslav Lajčak

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija