• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.10.2024

14:55

Ministar Vučević poručio: Srbija bi do kraja godine trebalo da dostigne procenu privrednog rasta od 3,8 odsto

printscreen

Politika

Ministar Vučević poručio: Srbija bi do kraja godine trebalo da dostigne procenu privrednog rasta od 3,8 odsto

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević predsedavao je danas sednici Saveta za koordinaciju akivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda, na kojoj je rečeno da bi Srbija do kraja godine trebalo da dostigne procenu privrednog rasta od 3,8 odsto.

Na sednici Saveta za BDP, na kojoj su analizirani rezultati u svim oblastima važnim za stabilnost domaće ekonomije i održivi privredni rast, istaknuto je da su građevinarstvo, rudarstvo, industrija i sektor IKT ključne oblasti za ostvarivanje privrednog rasta.

Za postizanje većeg privrednog rasta, važno je i, kako je navedeno, da svaki projekat i sva ministarstva, lokalne samouprave i javna preduzeća ubrzaju aktivnosti da bi se ispoštovali rokovi.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Jedna od tema bila je i Zelena agenda, odnosno stvaranje uslova za blagovremenu pripremu privrede za uvođenje takse na ugljen-dioksid na tržištu EU, koja počinje sa punom primenom početkom 2026. godine.

Na sednici je zaključeno da je neophodno kontinuirano praćenje i izveštavanje o stanju investicionih projekata, ubrzanje njihove realizacije, s obzirom na to da je otpočeo četvrti kvartal 2024. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija