• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

15:58

Ovim treba da se ponosimo! Brnabić o poseti svetskih lidera Srbiji: Vučićev uspeh u najtežim vremenima od Drugog svetskog rata

Ata images

Politika

Ovim treba da se ponosimo! Brnabić o poseti svetskih lidera Srbiji: Vučićev uspeh u najtežim vremenima od Drugog svetskog rata

Podeli vest

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Ana Brnabić oglasila se na "Iksu" uoči današnje posete premijera Poljske Donalda Tuska i grčkog šefa Vlade Kirijakosa Micotakisa Beogradu.

Brnabić je podsetila da su srpsku prestonicu, za vreme vlasti predsednika Aleksandra Vučića, posetili brojni moćni državnici, među kojima su i kineski predsednik Si Đinping, nemački kancelar Olaf Šolc, predsednik Francuske Emanuel Makron i turski šef države Redžep Tajip Erdogan.

Ona je takođe navela da se Vučić u Egiptu, tokom zvanične posete, sastao sa predsednikom Abdelom Fatahom al Sisijem, a da je pre 48 časova imao odličan telefonski razgovor sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

- Pripremamo se za posetu predsednice Evropske komisije, Ursule for der Lajen. Hajde da se zamislimo kada su se ovakve stvari dešavale našoj zemlji? Kada smo imali ovakav uticaj, bili ovako cenjeni? Nikad. I to Vučić uspeva, ne u najlakšim, već u najtežim vremenima od Drugog svetskog rata za Evropu i svet. Ovim treba da se ponosimo, o ovim vremenima će se u budućnosti pričati kao o zlatnom vremenu Srbije - zaključila je Brnabić.

 

 

Kao što smo već pisali, poljski i grčki premijeri, Tusk i Micotakis, večeras će biti gosti na večeri kod Vučića u Beogradu.

Foto: Foto: Tanjug/Marko Đoković

DOČEK Donald Tusk i Miloš Vučević na aerodromu "Nikola Tesla"

Činjenica je da su nedavno, u kratkom vremenu, Beograd posetili lideri najmoćnijih država sveta.

Svi ovi važni susreti Srbiji, koji bi mogli da izmene sliku budućih političkih opštenja glavnih aktera na balkanskoj i evropskoj političkoj sceni, donose ulogu ključnog igrača na Balkanu, a što Vučićevim prethodnicima nikako nije polazilo za rukom poslednjih 30 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija