• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

21:31

Kurtijev narkoman i ideolog srpske opozicije čestitao Piculi na izboru za novog izvestioca! Zajednička politika im nezavisno Kosovo i mržnja prema Srbima

Printscreen/YouTube/Kosovo Sever Portal, EPA Images

Politika

Kurtijev narkoman i ideolog srpske opozicije čestitao Piculi na izboru za novog izvestioca! Zajednička politika im nezavisno Kosovo i mržnja prema Srbima

Podeli vest

Kurtijev narkoman i ideolog opozicije u Srbiji Boban Bogdanović izrazio je radost zbog izbora osvedočenog srbomrsca Tonina Picule za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju.

Bogdanović je na društvenoj mreži "Iks" čestitao Piculi, a ono što povezuje ova dva opskurna lika, a što je između ostalog vrlo jasno i iz objave je tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid, promocija nezavisnog Kosova, kao i mržnja prema Srbima i svemu što je srpsko!

- Dragi prijatelju Tonino Picula, čestitam Vam na novom položaju izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju. Siguran sam da ste u ovom trenutku najbolji izbor da zaustavite svaku zloupotrebu Srbije i njenog puta ka Evropskoj uniji, što je nemoguće zbog podrške Rusije i nepriznavanja Kosova - napisao je Kurtijev narkoman Bogdanović.

 

 

Podsećamo, za novog izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju izabran je Tonino Picula iz Progresivne alijanse socijalista i demokrata.

On je izabran na plenarnoj sednici EP na kojoj su izabrani i drugi izvestioci za Zapadni Balkan, a na toj funkciji zameniće bivšeg slovačkog poslanika u EP iz redova Evropske narodne partije (EPP) Vladimira Bilčika, koji se nije kandidovao na izborima održanim za EP u junu 2024. godine.

Šolakovci se raduju zbog izbora Picule

Mediji koji se nalaze u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, a koji su naklonjeni opoziciji, ne kriju sreću zbog toga što je hrvatski poslanik, poznat po mržnji prema Srbiji, Tonino Picula imenovan za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju.

Prilog Šolakove Nove S sa zadovoljstvom prenosi ovu vest, a opširnije pročitajte OVDE.

Najpre je u prilogu opozicione Nove S iskazana očigledna radost zbog tog imenovanja, a sada N1 otvoreno brani Piculu stavljajući u prvi plan njegovu izjavu da je "otporan na sve što nije opravdana kritika".

Ko su izvestioci EP?

Izvestioci u EP su, između ostalog, odgovorni za pisanje izveštaja o stanju u državama kandidatima, o kojima se najpre razmatra na sednici Odbora za spoljne poslove, a potom i na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta, gde se i glasa o izveštajima.

Poslanici SD biće zaduženi i za Albaniju, izvestilac za Bosnu i Hercegovinu i takozvano Kosovo biće iz Evropske narodne partije (EPP), za Crnu Goru iz grupe Obnovimo Evropu (Renew), dok će izvestilac za Severnu Makedoniju biti iz grupe Zeleni.

Srbomrzac Tonino Picula (biografija)

Tonino Picula (63), koji je izabran za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, hrvatski je političar iz Socijaldemokratske partije Hrvatske i evroposlanik od 2013. godine. Na toj poziciji zameniće Vladimira Bilčika, na poziciji koju je prethodnih 10 godina držala Evropska narodna partija (EPP).

Najpoznatiji je kao ministar spoljnih poslova u vladi Ivice Račana (2000-2003), ali i kao član hrvatskog Sabora, predstavnik Sabora u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a, gradonačelnik Velike Gorice.

Foto: Epa/Privatna arhiva

 

U poslednjem sazivu Evropskog parlamenta radio je kao koordinator SD u Odboru za spoljne poslove (AFET), bio predsednik Radne skupine za Zapadni Balkan u  AFET-u, stalni izvestilac EP za odnose sa SAD i sa Crnom Gorom.

Radio je i kao izvestilac EP za preporuke o Zapadnom Balkanu uoči zagrebačkog samita, ali i kao član delegacije za odnose s Bosnom i Hercegovinom i takozvanim Kosovom i zamenik člana delegacije u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU-a i Srbije. 

Učesnik je ratova 90-ih, a domaćoj javnosti je poznat po izjavama negativnim po  Srbiju.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija