• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

23.05.2020

15:04

NIJE GOTOVO, POJAVILO SE NOVO ŽARIŠTE COVIDA-19! U ovom gradu bukti epidemija, a većina zaraženih je iz jedne kulturne ustanove!

Vesti

NIJE GOTOVO, POJAVILO SE NOVO ŽARIŠTE COVIDA-19! U ovom gradu bukti epidemija, a većina zaraženih je iz jedne kulturne ustanove!

Podeli vest

Danas je saopšteno da je u Zaječaru ukupno inficirano još 15 građana, tako da se broj obolelih popeo na 110 lica

Ovaj podatak je uneo dodatni nemir među građane, uprkos činjenici da je pandemija na području čitave Srbije u zalasku. Prema mišljenju epidemiologa ovo jasno ukazuje da su se građani u pojedinim sredinama uz normalizaciju života i vraćanjem na svoja radna mesta opustili, pa je to upravo i razlog povećanja broj zaraženih osoba. 

To se pokazalo kao mogući scenario jučerašnjim povećanjem broja inficiranih lica u Opštini Zaječar.

Iako su svi novoregistrovani Zaječarci uglavno osobe mlađe životne dobi i potpuno asimptomatski pacijent , zajedno sa članovima porodica i kontaktima stavljeni su pod strogi zdravstveni nadzor. U Zavodu za javno zdravlje u Zaječaru kažu da se radi većinom o zaposlenima u ustanovi NPTK "Zoran Radmilović".

20 ZARAŽENIH ZA 3 DANA Korona se ne predaje u još jednom gradu u Srbiji

Međutim, prema saznanjima iz Štaba za vanredne situacije u Zaječaru, radnici Narodnog pozorišta nisu obavljali svoje svakodnevne obaveze od uvodjenja vanrednog stanja, pa je mogući uzrok infekcije jedino individulanim međusobnim kontaktima .

Ovako nagli porast broja inficiranih lica koji su bez simptoma i tipične kliničke sike koja ukazje na virus COVID 19 ukazuje da je kod građana izostala disciplina, poštovanje zaštitnih mera i socijalne distance, napominju epidemiolozi. Tako da će jedna od narednih mera Štaba za vanredne situacije u Zaječaru biti veća ažurnost sanitarne i komunalne inspekcije kao i organa Unutrašnjih poslova u pogledu pojačanja kontrole građana kada su zaštitne mere u pitanju.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Budimir Milutinović

pre 3 godine

Skoro sedam dana se pojavljuju šarišta. Sada Zaječar, pre nekoliko dana Vrane, .... Sve to upićuje na promenu strategije. U fokusu moraju biti ,,radni kolektivi,, (preduzeća, ustanove, itd) Država mora naložiti striktne epidemiološke mere poslodavcima i nadzirati ih u sprovođenju istih.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set