• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Jović

06.07.2020

14:24

RASTE BROJ POZITIVNIH U MAJDANPEKU! Dr Fudulović: Situaciju držimo pod kontolom, ali dobro bi nam došao jedan respirator!

Vesti

RASTE BROJ POZITIVNIH U MAJDANPEKU! Dr Fudulović: Situaciju držimo pod kontolom, ali dobro bi nam došao jedan respirator!

Podeli vest

Drugi talas koronaviruisa po svoj prilici počeo je više da uzima maha u Majdanpečkoj Opštini u odnosu na ranije kada se ova Opština svrstavala u malobrojne koji su mu dugo odolevale

Prema poslednjim informacijama iz majdanpečkog Doma zdravlja pet pacijenata koji su na brzom testu bili negativni ali zbog simptomatologije koja je ukazivala na prisustvo virusa COVID 19, visokom temepraturom i zapaljenjem pluća hospitalozovani su u Kiliničkom centaru u Nišu.

U samoilzolaciji odnosno kućnom karantinu kao pozitivni asimptomatski pacijenti nalaze se trenito više od deset pacijenata - kaže dr Dragan Fudulović direktor Doma zdravlja Majdanpek.

- Nekako uspevamo da epidemiološku situaciju sa korona virusom za sada držimo pod kontrolom. Naša kovid ambulanta radi svakoga dana 24 časa, vikendom se građani sa tegobama i simptomima koji ukazuju na prisustvo virusa COVID 19 mogu javiti u službu Hitne medicinske pomoći gde postoji ulaz za zelenu i crvenu zonu i u okviru koje je aktivirana soba za trijažu, odnosno izolaciju. Problem smo imali sa brojem podloga međutim, prema najavama Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara ovih dana bi trebalo da nam stigne određena količina, kako bi mogli da radimo preciznije testiranje kako za pacijente sa simptomima tako i komercijalno za one koji tu budu želeli samoinicijativno da provere. Uzorke šaljemo na dalju proveru laboratoriji "Vatreno oko" Kliničkog centra Srbije. Ministrastvu zdravlja uputili smo zahtev da nam se pomogne sa nabavkom jednog mobilnog respiratora za potrebe Hitne službe, s obzirom na to da nam se javlja povećan broj građana sa respiratornim problemima - napominje dr Fudulović.

Inače, na svega pedesetak kilometara od Majdanpeka u Opštini Kučevo sasvim je druga slika. Za sada na ovom području nije registrovan nijedan novozaraženi virusom COVID 19.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set