• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

03.10.2020

11:38

KRUŠEVAC ZATEŽE UZDE, POČELA VAKCINACIJA: U gradu uvedene nove mere u borbi protiv korona virusa, EVO KOJE

Vesti

KRUŠEVAC ZATEŽE UZDE, POČELA VAKCINACIJA: U gradu uvedene nove mere u borbi protiv korona virusa, EVO KOJE

Podeli vest

Štab za vanredne situacije grada Kruševca, u skladu sa epidemiološkom situacijom i predstojećim vremenskim uslovima, doneo je nove odluke, a prva među njima se odnosi na ograničenje rada trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora

Ograničenje rada se odnosti i na tržne centre, markete, kafiće, barove, restorane, hotele, hotelske restorane, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i ostale zatvorene objekte.

Radno vreme u zatvorenim objektima je do 23 sata, dok će rad u otvorenim prostorima - baštama, biti ograničen do 1 sat posle ponoći,uz, kako se navodi, strogo poštovanje svih epidemioloških i sanitarnih mera propisanih Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID 19 koju je donela Vlada Srbije.

- Nalaže se i striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim ustanovama, koje propisuju nadležni organi, a uz nadzor nadležnih inspekcijskih organa - kaže se u odlukama Štaba za vanredne situacije Kruševca, koje potpisuje gradonačelnica Jasmina Palurović.

Foto: R.B./Gradska uprava

Jasmina Palurović

Mere podrazumevaju i nastavak pojačanog inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Na snazi ostaju i svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada. Od početka epidemije kovida-19 potvrđen je kod 1.493 osobe u Rasinskom okrugu, izlečeno je 1.415, a prema zvaničnim podacima, preminula su 53 pacijenta.

Istovremeno, sa novim merama u borbi protiv korona virusa, u Kruševac i ceo Rasinski okrug stigle su vakcine protiv sezonskog gripa. Kruševačkom Zavodu za javno zdravlje, odnosno za sve domove zdravlja u Rasinskom oklrugu stiglo je 13 hiljada vakcina, koje su podeljene.

Domovi zdravlja već beleže porast broja utrošenih vakcina, odnosno, vakcinisanih lica, što epidemiolozi ocenjuju, vraćanjem poverenja u ovu vakcinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set