• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

06.10.2020

17:09

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ U SARADNJI SA OPŠTINOM: Počeli radovi na vrtiću u Vladimircima, BIĆE MESTA ZA JOŠ 50 MALIŠANA

Vesti

FONDACIJA NOVAK ĐOKOVIĆ U SARADNJI SA OPŠTINOM: Počeli radovi na vrtiću u Vladimircima, BIĆE MESTA ZA JOŠ 50 MALIŠANA

Podeli vest

U Predškolskoj ustanovi „Suncokreti“, u Vladimircima, najavljeni su radovi na objektu zahvaljujući saradnji i zajedničkom ulaganju Fondacije Novak Đoković i Opštine Vladimirci. Ova ustanova broji 257 dece, a proširenjem kapaciteta vrtića biće obezbeđena mesta za 50 mališana iz ovog mesta i okolnih sela.

Ukupna vrednost donacije koju realizuje Fondacija Novak Đoković iznosi 12 miliona dinara, a projektom su definisani građevinski radovi kao i opremanje soba vrtića neophodnim nameštajem.
 

Marko Kovačević, projektni menadžer Fondacije Novak Đoković ističe da je jedan od glavnih ciljeva Fondacije da pomaže manjim sredinama prilikom izgradnje ili adaptacije vrtića i predškolskih objekata kako bi što više mališana bilo obuhvaćeno pripremnim predškolskim programom.

- Dolazimo u manje sredine gde postoji veliki broj dece koja nažalost nisu obuhvaćena nijednim vidom predškolskog obrazovanja i zajedno sa opštinama i predškolskim ustanovama otvaramo vrtiće i toj deci omogućavamo srećnije, bezbrižnije i radosnije detinjstvo, a samim tim i pravilan i potpun razvoj.

Foto: S.G.

 

U opštini Vladimirci 30 dece predškolskog uzrasta nema pristup predškolskom obrazovanju zbog nedovoljno mesta i zato smo se odlučili da sa ustanovom i opštinom rekonstruišemo ovaj objekat Suncokreti i započnemo rešavanje ovog problema u opštini. U planu je da otvorimo dve nove radne grupe, kao i multifunkcionalnu prostoriju za potrebe cele ustanove koja bi omogućila fizičke aktivnosti sa decom, priredbe i razna vrtićka događanja - izjavio je Marko Kovačević.

Kako ističe predsednik opštine Goran Zarić, ovaj projekat je posebno značajan kako bi se stvorili jednaki uslovi za odrastanje dece na seoskom i gradskom području.

- Opština Vladimirci je jedna od retkih u Srbiji koja je imala čast da Fondacija Novak Đoković prepozna potrebe za izgradnjom objekata za smeštaj dece predškolskog uzrasta. Ovo je drugi objekat koji se u saradnji sa našom opštinom realizuje. Rekonstrukcijom i dogradnjom ovog objekta otvoriće se dve nove grupe i biće u potpunosti ukinuta lista čekanja u PU ,,Suncokreti“.

Hvala Fondaciji Novak Đoković i zaposlenima u njoj koji su svojim nesebičnim zalaganjem pomogli da se i ovaj projekat u potpunosti realizuje - izjavio je Goran Zarić.

Foto: S.G.

 

Direktorka PU „Suncokreti“, Zorica Milošević, iskazala je čast zbog saradnje sa Fondacijom Novak Đoković. Drago mi je što su našu Ustanovu i ovog puta prepoznali kao dobrog saradnika
na zajedničkom zadatku, a to je veći obuhvat i uključivanje dece predškolskog uzrasta u sistem ranog obrazovanja.

Od 2014. godine, Fondacija i naša Ustanova partneri su na realizaciji raznih projekata i programa kao što su „Školica života“ i „Podrška, ne perfekcija“ kao i izgradnja objekta u Jaloviku, a sada rekonstrukcija i dogradnja objekta u Vladimircima.

Izgradnjom ovog objekta, naša Ustanova povećava svoje kapacitete što će doprineti većem uključivanju dece ovog uzrasta u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja sa teritorije naše Opštine kaže Zorica Milošević.

Fondacija Novak Đoković je do sada rekonstruisala odnosno adaptirala 45 vrtića, i putem svojih projekata i programa stvorila bolje uslove za rani razvoj oko 30 hiljade mališana. Zahvaljujući Fondaciji, do sada je sprovela i obuke za blizu 1.600 vaspitača i učitelja u Srbiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set