• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

09.10.2020

10:05

LAKŠE U BORBU PROTIV KORONE: EKG aparat neophodan za praćenje kovid pozitivnih pacijenata, POKLONJEN OPŠTOJ BOLNICI U KIKINDI

Vesti

LAKŠE U BORBU PROTIV KORONE: EKG aparat neophodan za praćenje kovid pozitivnih pacijenata, POKLONJEN OPŠTOJ BOLNICI U KIKINDI

Podeli vest

Opšta bolnica u Kikindi dobila EKG aparat, donaciju kompanije „Tisza Automotive“

Pored toga što je za samo godinu dana poslovanja u Kikindi povećala broj radnika sa 160 na 1.000, kompanija „Tisza Automotive“ , od početka rada pokazala je brojnim primerima visok stepen društvene odgovornosti u lokalnoj zajednici. Gest vredan pažnje je i EKG aparat koji je doniran kikindskoj Opštoj bolnici.

Foto: V.N.

 

EKG aparat i 100 vizira od kojih je polovina uručena kikindskom Domu zdravlja samo je nezavršeni niz pomoći ove kompanije od početka godine kojom je nesebično darivala Kikindu u najtežim trenucima ugroženosti vrusom Kovid 19. Posle više od 5.000 zaštitnih maski i materijala za njihovu izradu i na stotine vizira, usledila je nova donacija koju su predstavnici „Tisza Automotive“ uručili direktoru Opšte bolnice, dr Mirku Stojisavljeviću.

- U situaciji kovid infekcije, a s obzirom da smo imali posebnu organizaciju posla kao što je otvaranje kovid ambulanti i stacionara, ukazala se potreba za EKG aparatom. Zahvaljujem kompaniji „Tisza Automotive“ u ime bolnice i svih pacijenata na donaciji dvanaestokanalnog EKG aparata koji je neophodan za praćenje kovid pozitivnih pacijenata.

Među njima su i oni koji nisu oboleli samo od virusa korona, nego imaju i srčane, plućne bolesti, dijabetes i druge. EKG aparat je bio neophodan, a ova firma ga je na naše zadovoljstvo, zajedno sa vizirima, donirala, rekao je direktor Opšte bolnice u Kikindi, dr Mirko Stojisavljević.

Foto: V.N.

 

Da ovoj kompanija nije bitan samo profit i poslovni ciljevi koje uspešno ostvaruje potvrdila je i
zamenica gradonačelnika Kikinde, Dijana Jakšić Kiurski.

- To su pokazali brojnim gestovima i ranije. U prvoj polovini godine donirali su zaštitne maske i pomogli gradu u borbi protiv epidemije virusa korona. Nadamo se nastavku dobre saradnje ove kompanje i lokalne samouprave, a njihov primer trebalo bi da bude putokaz i impuls ostalim privrednicima. Lokalna samouprava će podržati svaki gest koji će uticati na poboljšanje životnog standarda, a naročito zdravstvene zaštite Kikinđana, rekla je zamenica gradonačelnika.

Kompanija „Tisza automotive“, koja je specijalizovana za proizvodnju kablova u automobilskoj industrijiji, sticajem okolnosti je od marta preusmerila svoje društveno odgovorne aktivnosti na zdravstvenu zaštitu, ali saradnja sa kikindskom lokalnom samoupravom datira mnogo ranije.
 

Foto: V.N.

 

- Imamo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom i prvenstveno Gradom Kikinda, a ta saradnja ne datira samo od našeg dolaska u Kikindu prošle godine, nego od početka poslovanja 2015. godine.

Naša težnja je da društveno odgovorno poslovanje ne bude samo mrtvo slovo na papiru, nego da to
zaista bude odgovorno ponašanje prema lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo., istakla je direktorka za komunikacije „Tisza gupacije“ , Doroća Silađi.

Od početka godine, „Tisza Automotive“ donirao je zdravstvu u Kikindi opremu vrednu 700.000
dinara, dok je vrednost EKG aparata 178.000 dinara.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set