• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

21.10.2020

17:44

SKANDAL U SOMBORU: Ovce i koze skrnave pravoslavno groblje, dok građani negoduju, NADLEŽNI SAMO SLEŽU RAMENIMA

Vesti

SKANDAL U SOMBORU: Ovce i koze skrnave pravoslavno groblje, dok građani negoduju, NADLEŽNI SAMO SLEŽU RAMENIMA

Podeli vest

Stado od desetak ovaca i koza već izvesno vremene, skoro svakodnevno, dolazi na ispašu na somborsko Veliko pravoslavno groblje.

U potrazi za travom penju se na spomenike, ruše vaze sa cvećem, kidaju lišće sa drveća i grmova. Iako građani negoduju, nadležni ništa ne preduzimaju protiv neodgovornog vlasnika.

-Svi znamo da su to ovce i koze V.Đ., čija kuća je u neposrednoj blizini, u Blagojevićevoj ulici. Stado koje pase u groblju je već uobičajena slika, ali niko ne reaguje. Dok sam fotografisala, naišao je vlasnik i samo me nehajno upitao „Ti nemaš pametnijeg posla, nego da slikaš?“. Nisam imala snage da se raspravljam, samo sam mu kratko rekla da je tu, u blizini, grob mog oca, ogorčena je Somborka M.B. (puno ime poznato redakciji).

Foto: J.M.

 

Ona navodi da je obavestila komunalnu inspekciju, gde joj je odgovoreno da mu oni „ništa ne mogu“.

- Umesto da nešto preduzmu, uzvratili su mi pitanjem – šta oni da rade? Kažu, nemaju načina da ga sklone (?!). Ispišu mu kaznu, on plati i nastavi po starom, dodaje naša sagovornica.

Inače, preko puta Velikog pravoslavnog groblja, u Blagojevićevoj ulici, smešten je i poznati manastir Svetog arhiđakona Stefana, uz koji se nalazi partizansko i crvenoarmejsko groblje, na kojem su sahranjeni poginuli učenici  Batinske bitke, pripadnici NOVJ, bugarski i vojnici Crvene armije.

Foto: J.M.

 

- Ovce, koze, odnedavno i male, vijetnamske svinje se često mogu videti i oko manastira, ali i po putu između groblja i manastira. Komšinica je, neki dan, umalo sletela kolima, jer ih je, u sumraku, u zadnji čas primetila na putu, dodaje ova Somborka.

U JKP „Prostor“, koje upravlja ovim grobljem, kažu da je ovo stari problem, te da je u pitanju bezobrazluk jednog čoveka koji ne haje ni na opomene, a ni na kazne koje dobija.

Foto: J.M.

 

- Kad god primetimo ovce i koze u groblju, ili nas o tome obaveste sugrađani, obaveštavamo komunalnu inspekciju. Naši radnici isteraju životinje izvan groblja, ali se one ponovo vraćaju, kroz neko vreme. Po informacijama koje imamo, vlasnik ovog stana živi u blizini, više puta je opominjan, nekoliko puta i novčano kažnjen, ali ga to očigledno nije puno zabrinulo, kaže Slobodan Stevančev, izvršni direktor u JKP „Prostor“.

Foto: J.M.

 

U inspekciji navode da je svaka prijava, koju su dobili, procesuirana, te da je V.Đ. nekoliko puta bio kažnjen novčanom kaznom od 12.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set