• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Vasiljević

23.10.2020

15:26

SILEDŽIJE UBICE IZVEDENE PRED SUD: Propao pokušaj odbrane da ubistvo Stefana Filića prikaže kao UĆEŠĆE U TUČI

Vesti

SILEDŽIJE UBICE IZVEDENE PRED SUD: Propao pokušaj odbrane da ubistvo Stefana Filića prikaže kao UĆEŠĆE U TUČI

Podeli vest

Čitanjem optužnice i iznošenjem odbrane pred Višim sudom u Smederevu počelo je suđenje za ubistvo 18-ogodišnjeg Stefana Filića iz Velike Plane, za koje su glavni optuženi Nikola B. (20) i Mitar P. (20)

Nesrećnog mladića dvojica nasilnika pretukli su početkom februara pošto je hteo da odbrani mlađeg brata i druga, na koje su oni prvo nasrnuli. Nije uspeo da smiri situaciju, sukob je eskalirao, a dok je ležao na pločniku Nikola B. ga je šutnuo nogom u glavu. Stefan je preminuo od posledica povreda posle 30 sati provedenih u komi.

Obojica optuženih pred sudom su negirali optužbe, ponavljajući da su bili samo vinovnici tuče koja je izbila između dve grupe mladića, te da je Filić stradao u toj tuči. Nikola B. je, međutim, priznao da je preminulog mladića šutnuo u glavu dok je ovaj nepomično ležao na pločniku, nazvavši to nepromišljenim potezom.

Foto: Clipart.com

 

- Napominjem da nikakve tuče nije bilo, nego da je jednostavno upotrebljeno nasilje od strane optuženih, prema Stefanu Filiću, a da je to za posledicu imalo smrt samog Stefana – kaže Borko Petković, pravni zastupnik porodice Filić i dodaje da očekuje da nakon svih predloženih i izvedenih dokaza optuženi budu oglašeni krivim, i da im kazna bude izrečena u skladu sa zakonom.

- Makismalna kazna Stefana Filića neće vratiti, ali bi svakako u smislu prevencije i nekih budućih događaja imala uticaja na sprečavanje vršnjačkog nasilja i da se ovakav vid brutalnog ubistva ne desi na teritroiji Republike Srbije – naveo je Petković. Nikola B. i Mitar P. pretukli su Stefana Filića 2. februara ispred kluba “Brodolom” u Velikoj Plani.

Posle hapšenja su saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani, ali su tada bili osumnjičeni za nanošenje teških telesnih povreda. Međutim, posle smrti Stefana Filića sagledane su sve okolnosti događaja, pa je slučaj prešao u nadležnost Višeg tužilaštva u Smederevu, koje uhapšene tereti za teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna od najmanje deset godina zatvora ili doživotna robija.

Foto: J.V.

 

- Verujemo u pravosuđe, od početka su radili kako treba. Očekujemo maksimalnu moguću kaznu. Bilo je tu još učesnika, očekujemo da će svi dobiti maksimalne kazne. Nama Stefana ništa ne može da vrati, verujte, onakvog momka koga je zasluživala Srbija. Svaki put iznova proživljavamo tugu i bol, koji nisu prestajali nijednog momenta, samo su sve jači i jači.

Verujemo u pravdu i nadamo se da će sudstvo odraditi svoj posao – rekla je Javorka Marković, Stefanova tetka.

Foto: J.V.

 

Roditelji tragično nastradalog mladića, navela je ona, teško proživljavaju sve ovo. Prvobitno, nosili su se mišlju, kao i njihova rodbina, da ne treba da prisustvuju suđenju, ali su smogli snage da dođu.

Osim najbližih i srodnika nastradalog Stefana, suđenju je prisustvovala i grupa njegovih drugara, koja je iz Velike Plane došla da, kako kažu da podršku porodici preminulog druga u teškim trenucima i da pokažu da ima mnogo ljudi koji žele da Pravda bude zadovoljena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set