• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

24.10.2020

17:38

I KIKINDA IMA TURISTIMA ŠTA DA PONUDI: Pred mladima izazov, otvoren je veliki konkurs, NAJBOLJI ĆE NA PLANINU GOČ!

Vesti

I KIKINDA IMA TURISTIMA ŠTA DA PONUDI: Pred mladima izazov, otvoren je veliki konkurs, NAJBOLJI ĆE NA PLANINU GOČ!

Podeli vest

Privlačna turistička ponuda u lokalnoj zajednici iz koje potiču, uz inovativna rešenja, izazov je koji je mladim ljudima u Kikindi predstavljen kroz projekat „Akademija preduzetništva u turizmu“ omladinskog udruženja „Srbija za mlade“ koji se realizuje uz podršku republičkog Ministarstva omladine i sporta

Cilj projekta je da motiviše mlade ljude da svoje kreativne ideje o turističkim ponudama svojih sredina sprovedu u delo i na taj način pomognu lokalnoj zajednici. Privlačan turistički proizvod uz kvalitetno pripremljene inovativne programe sigurno neće biti lak zadatak za mlade koji svoje ideje i preduzetnički duh treba da utkaju u finalnu ponudu grada.

Foto: V.N.

 

Učenici kikindske Ekonomsko-trgovinske i Tehničke škole, kao i volonteri Kancelarije za mlade pomno su pratili predstavljanje projekta koji se realizuje sa devet opština u Srbiji.

Foto: V.N.

 

- Rado smo se odazvali pozivu i naši volonteri su ovde kako bi pokazali svoje angažovanje kroz veliku kreativnost, rekla je Andrea Arnuš, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Foto: V.N.

 

Pored manifestacija kojima se ponosi, poput „Dana ludaje“ nagrađenih priznanjem „Turistički cvet“, Kikinda ima dosta toga u ponudi po čemu bi mogla da postane još prepoznatljivija na turističkoj mapi Srbije.

- Važno nam je da saslušamo mlade koji će sutra kreirati život u gradu i koliko god su naši turistički brendovi poznati, ima još dosta prostora za nešto novo. Iskreno se nadamo da će neka kikindska ideja stići do realizacije, rekla je Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova grada.

Foto: V.N.

 

Konkurs je namenjen mladima iz Srbije od 18 do35 godina, pojedincima i timovima koji mogu da
okupljaju najviše 3 osobe. Pet najboljih ideja, prema odluci žirija, dobiće pomoć i podršku u vidu
celogodišnjeg mentorstva do realizacije cele ideje uz finansijsku podršku.

- Cilj nam je da motivišemo mlade da budu kreativni i da zajedno sa nama u svojim opštinama pomognu lokalnoj zajednici preduzetničkim idejama koje će biti realizovane. 15 preduzetničkih ideja biće prezentovano i unapređeno sa stručnjacima iz oblasti turizma i preduzetništva, dok će 5 najboljih imati podršku za konkretnu realizaciju-naglasila je Marta Đorđević ispred organizacije „Srbija za mlade“.

Foto: V.N.

 

Kikinda na malom prostoru nudi jedinstvene lokacije, autentičnu arhitekturu, tradicionalnu gastronomiju i toliku raznolikost sadržaja da s lakoćom može postati privlačna turistička destinacija.

Da li će neka od ideja iz grada na severu Banata dostići realizaciju, ostaje da se vidi početkom
novembra na planini Goč, kada će biti izabrani najkreativniji preduzetnički predlozi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set