• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

07.11.2020

17:53

(FOTO) BABA MRAZICA JE SAD GOSPOĐA JESEN: Novembarski bazar u Kikindi okupio zanatlije, TOČILO SE PIVO OD LUDAJE!

Vesti

(FOTO) BABA MRAZICA JE SAD GOSPOĐA JESEN: Novembarski bazar u Kikindi okupio zanatlije, TOČILO SE PIVO OD LUDAJE!

Podeli vest

Smiljana Ratko, poznata Baba Mrazica i vredna domaćica iz Novog Miloševa, i ove godine učinila je zanimljivijim bazarsku ponudu na kikindskom trgu.

Sada u ulozi Gospođe Jesen na Novembarskom bazaru, pored još dvadesetdvoje zanatlija i preduzetnika ponudila je, svojim rukama, umešno napravljene kuglofe, kitnikeze, ušećerene breskvice, galete (bakine kolače), slatko i slano u svim mogućim varijanta.

Foto: V.N.

 

Lepo vreme na prijatnih 14 stepeni išlo je na ruku zanatlijama i preduzetnicima koji su na 23 tezge ispred Gradske kuće predstavili plodove svoga rada. Šarenio se kikindski trg od raznovrsne ponude ručno pravljenih proizvoda, a bilo je za svakoga po nešto.

Foto: V.N.

 

I ovoga puta Smiljana Ratko nije bila lenja da u lepo skrojenom kostimu Gospođe Jesen predstavi slatkiše i slaniše koje svaki put upotpuni novim proizvodom.

Foto: V.N.

Baba Mrazica

- Sada sam Gopođa Jesen, dobro mi došli na moju tezgu-kao i uvek vesela i puna optimizma dočekuje radoznale prolaznike Smiljana Ratko-U ponudi imam galete, slane i slatke, ušećerene breskvice, kugofe svih veličina i raznih ukusa, kitnikeze, velike i male, upakovane dunje-pa izvolite, probajte-govori kupcima ova vredna domaćica koja se uveliko sprema za Novogodišnji bazar u decembru.

-Već petu godinu sam na kikindskom trgu, a decembra ću imati novi kostim Baba Mrazice-otkriva nam Gospođa Jesen tek da nam zagolica maštu i ukazuje na slogan ispisan na šolji koji je, kako kaže, njen životni moto.

Foto: V.N.

 

-„Ako nemaš kecelju, ti nikad nečeš biti zvezda“. Naravno, ovo je metafora i važi za sva zanimanja-kaže Smiljana.

Odmah pored Gospođe Jesen, Zoran Malbašić iz Novih Kozaraca predstavio je na tezgi svoju ponudu vina. Crno, belo, roze, uz obaveznu degustaciju, pa ko voli, nek’ izvoli. Ljubitelji zanatskog piva ove godine mogli su da uživaju u raznovrsnoj ponudi pivare Beer Kings i probaju pivo od ludaje, crno, belo i pšenično. Širok asortiman predmeta od kože, unikatni nakit „DND kutka“, pletene kape, rukavice, sobne papuče, suveniri i ikebane, banatski specilajiteti, alvari i cvećari sa saksijskim i rezanim cvećem, učinili su još lepšim sunčani novembarski dan u Kikindi.

Foto: V.N.

 

Uz poštovanje svih mera predostrožnosti zbog epidemije, Novembarski bazar je održan uz podršku Kancelarije za turizam Grada Kikinde i kao uvod u Novogodišnji vašar koji sada već tradicionalno okuplja svake godine zanatlije i preduzetnike.

Foto: V.N.

 

-Cilj nam je da damo podršku zanatlijama i preduzetnicima koji vredno rade i zaista nude široku lepezu najrazličitijih proizvoda. Ova sektor je jedan od najviše pogođenih usled epidemije virusa korona i namera nam je da ih i ovim putem promovišemo i pomognemo u promociji njihovih proivoda. Poštujemo sve mere zaštite od epidemije, a tako će biti i na Novogodišnjem bazaru u decembru-rekla je Jasmina Milankov ispred Odseka za razvoj poslova Grada Kikinde.

Foto: V.N.

Jasmina Milankov

Novembarski bazar trajao je od 10 do 16 časova.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set