• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

26.11.2020

10:13

GDE JE BILJANA? PET GODINA NI TRAGA NI GLASA O NJOJ: Očajni roditelji preklinju za bilo kakvu informaciju PRIPREMILI I NOVČANU NAGRADU!

Vesti

GDE JE BILJANA? PET GODINA NI TRAGA NI GLASA O NJOJ: Očajni roditelji preklinju za bilo kakvu informaciju PRIPREMILI I NOVČANU NAGRADU!

Podeli vest

Novčana nagrada za informacije o mojoj ćerki je raspisana, ali još nije javno objavljena i za sada stoji u nečijoj fioci, kaže Vesna Đorić, majka nestale Biljane iz Mataruške Banje kojoj se gubi svaki trag 2. decembra 2015. godine

Ponovo ispitani bivši momak, taksista, cimerke sa fakulteta i drugarice, ali bez pomaka u istrazi, a žuta Interpolova poternica već četiri godine nije javna.

U momentu nestanka Biljana Đorić imala je 19 godina, a njeni roditelji već pet godina pokušavaju da dođu do informacija o svom detetu. Iako od početka potrage nema nikakvih tragova o nestaloj devojci, njena majka Vesna nadu vidi u novčanoj nagradi za informacije, za koju je dobila uveravanja da će biti javna. Međutim, nagrada još uvek nije zvanično objavljena.

- Od načelnika Policijske uprave Kraljevo tražila sam da se raspiše novčana nagrada za informacije, jer smo sigurni da neko zna šta se dogodilo, a prikriva istinu. Dobila sam uveravanje da je nagradu raspisao, ali je problem što još uvek nije puštena javno i za sada stoji u nečijoj fioci. To bi moglo da pomogne u istrazi, da dođemo do bilo kakvog traga u vezi sa nestankom moje ćerke, sigurna je majka Vesna.

Foto: privatna arhiva

Majka Vesna preklinje za bilo kakvu informaciju o Biljani

Ona nije mogla da odgovori na pitanje o kojoj visini nagrade je reč, jer, kako kaže, o tome je odlučio Grad Kraljevo. Istraga o nestanku devojke prošle godine je vraćena na početak i tada su ponovo urađena ispitivanja i poligrafsko testiranje. Ispitan je bivši Biljanin momak, zatim taksista koji ju je na dan nestanka odvezao od trafike gde je ostavila telefon, potom cimerke sa fakulteta i još nekoliko njenih drugarica. Nažalost, ni nakon toga nije bilo pomaka u istrazi.

- Svi su ponovo bili ispitani i stavljeni na poligraf, ali rezultata nema. Nemamo baš nikakav trag. Istragu smo sproveli od početka zahvaljujući Biljani Popovic Ivković, državnoj sekretarki MUP-a koja nam je bila velika podrška i oslonac da kroz sve ponovo prođemo, ističe Vesna.

Neutešne roditelje dodatno razdire činjenica da žuta Interpolova poternica koja je od januara 2016. godine raspisana za njihovom Biljanom nije javna, već može da je vidi samo policija.

-Zahtevala sam i da žuta Interpolova poternica koja je raspisana za Biljanom bude javno vidljiva. Sve su to okolnosti koje dodatno otežavaju potragu za mojom ćerkom-navodi Vesna. Na pragu svoje dvadesete godine, Biljana Đorić bila je puna snova, nadanja i planova koji su prekinuti drugog decembarskog dana pre pet godina.

Studentkinja ekonomije u Kosovskoj Mitrovici doputovala je vozom u Kraljevo. Na kiosku je ostavila pasoš i mobilni telefon, uz reči „doći će neko ovo da uzme“. Ušla je u taksi, odvezla se do Višeg suda i od tada joj se gubi svaki trag. Ubeđena da neko krije istinu o njenoj nestaloj mezimici, majka Vesna apeluje na sve koji znaju bilo kakvu informaciju, da se jave, makar i anonimno.

Foto: privatna arhiva

 

- Neka mi daju bilo kakav znak. Ne mogu da odustanem, sve dok ne saznam istinu, ma kakva god bila. Nadam se da će neko smoći snage i da kaže. Ali me ipak uhvati panika da li mi je dete živo, da li je neko muči, da li je gladna, žedna. Da li uopšte sme da se javi. Molim sve za bilo kakvu informaciju, dok još mogu da izdržim-u bolnom vapaju apeluje Vesna - Ovo kroz šta mi prolazimo, verujte, nikome ne bih poželela-kaže očajna majka.

Agoniju koju preživljava cela porodica, u stalnoj neizvesnosti i trzanju na svaki telefonski poziv, neprospavane noći ispunjene molitvama za ćerku, predugih pet godina slamaju majčino srce. Drugi decembar neprebolni je datum za Biljanine roditelje, a dani protkani slutnjom i očajanjem.

Foto: Public

Tražili je i po manastirima: Roditelji nestale Biljane

- Imam još dve ćerke i sina koji ima 9 godina. Duša me zaboli kada njega gledam svakoga dana da se moli Bogu da mu se vrati Bilja. Tako mali, a i on prolazi pakao sa nama. Mrzim svaki drugi datum u mesecu, a na svaku godišnjicu njenog nestanka bude mi posebno teško, duša me boli-neutešna je majka Vesna u svojoj ispovesti za Informer.

U nadi da će se kad-tad doznati istinu o nestanku, napravljena je Fejsbuk stranica „Nestala Biljana Đorić iz Mataruške Banje“ na kojoj su potresne poruke majke, nažalost, još uvek jednosmerne.

Moli za odgovor SPC

Bol za nestalom ćerkom i informacije koje su dobili probudili su sumnju roditelja i odveli ih u potragu po manastirima, u nadi da se Biljana tamo nalazi kao iskušenica.

Foto: Privatna arhiva

 

- Dobili smo informaciju da je viđena u nekom manastiru. Obišli smo skoro sve eparhije po Srbiji i Crnoj Gori. Igumanije su nam rekle da se poštuje želja iskušenica, ukoliko ne žele da se zna gde su.

Očajna sam što se ni posle četiri godine niko iz patrijaršije u Beogradu nije oglasio na naš vapaj. A meni treba samo njihovo „jeste“ u manastiru ili „nije“-kaže Vesna.

Lažne mesije

Informacije koje Đorići dobijaju od osoba koje bi da zarade na tuđoj muci, unose dodatni
nemir u njihove živote.

-To su neke lažne informacije da je viđena na raznim mestima, stižu sa lažnih profila na društvenim mrežama. Jedna žena nam je nudila pomoć, ali da joj platimo 4.000 evra, rekavši nam da ona može da pomogne. Bilo je i većih ponuda za navodne informacije-u neverici priča Vesna.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set