• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Z.G.

08.12.2020

10:55

UŽICU PRETI NOVA EKSPLOZIJA GASA?! Zgrada u kojoj se desila tragedija nije bila ni priključena na gasovod, NIKO NE ZNA ODAKLE CURI?!

Vesti

UŽICU PRETI NOVA EKSPLOZIJA GASA?! Zgrada u kojoj se desila tragedija nije bila ni priključena na gasovod, NIKO NE ZNA ODAKLE CURI?!

Podeli vest

Nadležni pokušavaju da otkriju problem na gasovodnoj mreži. Zatvoreni vrtić i osnovna škola

Nadležni u preduzeću za izgradnju gasovoda i distribuciju prirodnog gasa “Užice- gas” i iz JKP “Vodovod” pokušavaju da otkriju problem zašto se gas osećao u zgradama koje nisu gasifikovane u Ulici Miloša Obrenovića u naselju Krčagovo, gde je u stanu treće zgrade došlo do eksplozije, najverovatnije zbog gasa koji je dolazio iz kanalizacije. Istraga još nije završena i nema zvaničnih podataka za uzrok eksplozije, ali su u Užicu-gas preduzeli mere predostrožnosti.

Foto: Z.G.

 

Milan Sekulić, direktor „Užice-gasa“, potvrdio je da se još uvek ne zna uzrok eksplozije i da će se to utvrditi uviđajem.

- Zgrada, u kojoj se dogodila eksplozija, nije priključena na gasovod, ali gasa ima u kanalizaciji. Već nekoliko dana naši radnici, zajedno sa radnicima iz JKP Vodovod, kopaju na mestu na kome se oseća gas iz kanalizacionih šahti, ali gasovodne cevi su u redu i ne možemo da nađemo gde je problem. Mi i dalje radimo na tome – rekao je Sekulić.

Takođe, potvrdio je on da je isključeno snabdevanje gasom u vrtiću i osnovnoj školi “Slobodan Sekulić” u Krčagovu i te ustanove ne rade. Snabdevanje gasom je prekinuto i u ulicama koje se nalaze na tom gasovodnom kraku. Nakon eksplozije i požara u stanu, u zgrade su došli i predstavnici užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Foto: Z.G.

Milan Sekulić

- Naši predstavnci su bili na licu mesta, ali ne zbog merenja koncentracije gasa u vazduhu, jer za to nemamo tehničkih mogućnosti, već po nalogu užičkog tužilaštva, da uzmemo vodu iz kanalizacionih cevi za ispitivanje. Uzeli smo uzorke vode, ali analiza se neće obavljati u našoj labotratoriju, već u laboratoriji sa kojom sarađujemo, jer nemamo mogućnosti za ispitivanje prisustva gasa u vodi – izjavila je dr Olivera Janjić iz užičkog Zavoda za javno zdravlje.

Foto: Z.G.

Od stana ništa nije preostalo

Inače, stanari sve tri zgrade tvrde da se u poslednjih mesec i po dana oseća gas u hodnicima i u stanovima, da se jedna stanarka obraćala nadležnom preduzeću i inspekciji, ali da su tek pre oko sedam dana počeli da traže uzrok, iako su tvrdili da nije gas u pitanju.

U eksploziji u stanu opekotine trećeg stepena je zadobila Draga Ž.(43). Taj stan je potpuno uništen, a manja ili veća oštećenja su pretrpeli ostali stanovi u toj zgradi, ali i na susednoj zgradi. Pored Dragane Ž., koja se oporavlja na VMA u Beogradu, u užičkoj bolnici pomoć je ukazana još četiri osobe zbog udisanja velike količine dima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set