• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Jović

09.12.2020

14:13

(FOTO/VIDEO) PRVI SNEG (NI)JE IZNENADIO PUTARE: Na putevima kod Majdanpeka desetak centimetara nanosa, NA MIROČU DUPLO VIŠE

Vesti

(FOTO/VIDEO) PRVI SNEG (NI)JE IZNENADIO PUTARE: Na putevima kod Majdanpeka desetak centimetara nanosa, NA MIROČU DUPLO VIŠE

Podeli vest

Prve snežne padavine i na području Majdapečke Opštine nisu iznenadile ovdašnje putare. Vejavica je u Majdanpeku stvorila naslage na putevima od destak centimetara, jedino je duplo veći u selu Miroč i na istoimenoj planini

Sneg koji čitav dan intezivno pada aktivirao je svu mehanizaciju koju poseduje Javno preduzeće za puteve i građevinsko zemljište u Majdanpeku, zaduženo za održavanje gradskih saobraćajnica, javnih površina i stepeništa kao i lokalnih i nekategorisanih puteva.

Foto: V.J.

 

- Od kako je sneg počeo da pada, naša mehanizacija za raščišćavanje gradskih ulica je na ternu. S obzirom na to da je očišćen i regionalan put prema Vlaolu, koji nam svake godine usled velikih padavina predstavlja problem, ovoga puta smo reagovali na vreme, tako da su svi putni pravci za sada prohodni. Na zalihama imamo dovoljne količine soli, negde oko 200 tona što je dovoljno za početak zimske sezone.

Foto: V.J.

 

Mešavinu rizle i soli doprema nam Preduzeće za puteve Štrabak, i trenutno raspolažemo sa količinom od 20 kubika. Sva raspoloživa mehanizacija je potpuno ispravna, imamo i dovoljno ljudi, kaže Dejan Mladenović, v. d direktora Preduzeća za puteve u Majdanpeku.

Foto: V.J.

 

On dodaje da ovo preduzeće ima i veoma dobru saradnju sa kineskom kompanijom Zi Đin, koja je uvek spremna da svojom mehanizacijom pritekne u pomoć ukoliko za to postoji potreba.

Inače, prvi sneg u Majdanpeku stvorio je naslage na putevima od destak santimetara, jedino je duplo veći u selu Miroč i na istoimenoj planini.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set