• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RINA

21.12.2020

12:07

MESEC DANA OD SMRTI PATRIJARHA, NJEGOVA SESTRA NE KRIJE BOL: Tuga je prevelika, takav čovek se dva puta ne rađa, BIO JE I OTAC I BRAT!

Vesti

MESEC DANA OD SMRTI PATRIJARHA, NJEGOVA SESTRA NE KRIJE BOL: Tuga je prevelika, takav čovek se dva puta ne rađa, BIO JE I OTAC I BRAT!

Podeli vest

Prošlo je mesec dana od smrti patrijarha Irineja, a tuga u njegovom rodnom selu Vidova kod Čačka i dalje ne jenjava

Sestra Milijanka sa suzama u očima ne krije svoju bol, jer patrijarh joj je bio i otac i brat.

„Tuga je i dalje prevelika. Još uvek svaki dan  gledamo njegove slike i molimo se za njegovu dušu. Život je bio mnogo lakši kad smo znali da je on uz nas i da nas čuva.

Foto: RINA

 

Takav čovek se ne rađa dva puta. Mi smo rano ostali siročići, bez oca i samo sa majkom, a on je vrlo rano veliki teret poneo na svojim leđima. Radio je sve poslove i nas usmeravao na pravi put“, kaže  Milijanka sa suzama u očima.

Foto: RINA

 

Irinejev sestrić Slobodan usresređen je na završetak radova na crkvi koja se podiže patrijarhu u čast upravo u selu Vidova. U planu je da u narednom periodu  bude postavljena sanitarija, mermer i urađen ikonostas.

Foto: RINA

 

„U konaku ćemo opremiti spomen sobu u kojoj će se nalaziti njegove lične stvari, fotografije iz rane mladosti, njegove knjige. Unutra ćemo staviti rukom pisanu povelju koja je trebalo da se čuva do otvaranja crkve, ali nažalost to nije doživeo.

Foto: RINA

 

Svi radovi na izgradnji crkve teku po planu, ali sve je drugačije kad njega nema, nadamo se da nas ipak vidi sa nekog drugog mesta“, rekao je Slobodan.

Testament patrijarha Irineja, kako kaže Slobodan, još uvek nije otvoren.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set